SZÉPSÉG

Ragyogó haj a napsütésben

Szerző:
Szabó Anna
Itt a nagy pihenések, strandolások ideje! Íme, néhány tanács, hogyan védd meg hajadat az elemektől, az időjárás viszontagságaitól.


Ha eddig azt gondoltad, csak az arcod és kézfejed az árulkodik korodról, akkor nagyot tévedtél! A hajad éppúgy sokat árul el rólad, és nemcsak a múló időről, hanem életmódodról, lelkiállapotodról is. Így van ez az utazással is, főként, ha forró és párás tájra érkezel.

Aki már utazott trópusi vidékre, tudja, hogyan kócolja össze a tincseket a pára. A borzasság leküzdésére rekeszd ki a párát páramentesítő anyaggal, amely megakadályozza, hogy a nedvesség behatoljon a hajszálakba. Vékony szálú hajra használj egy-két fújásnyi hajlakkot, ez nem nyomja le a frizurát. 
Közepesen sűrű, szálkás vagy hullámos hajra próbálj ki szérumot, hajolajat vagy a szérum és az olaj keverékét. A simára vasalt, eredetileg göndör tincseket védd pomádéval, puhító szérummal vagy nem kimosható balzsammal.

Ha szőke, ha barna, ha fekete, ha festett, ha természetes- mindegy, ápolásra márpedig szüksége van a hajadnak. Használj rendszeresen hajpakolásokat és szérumokat. Ha éppen (tengerparton) nyaralsz, és hosszú a hajad, akkor akár minden harmadik este szánj rá negyed órát kiadós hajszeánszra! Egyébként hetente-kéthetente bőven elég őket segítségül hívnod, lehetőség szerint a hajmosás után masszírozd be a hajadba, majd némi pihentetés után, jó alaposan mosd le.

 

Festett hajad extra ápolást igényel

Ugye te is ismered az érzést, amikor a napsütés, a klór és a sós levegő gyorsan kifakítja a hajad színét? A napsugarak reakcióba lépnek a kemikáliákkal kezelt hajjal, és oxidálják a színt. Ezért ajánlott kalap vagy kendő alá rejteni a tincseket. Íme, néhány tanács arra, hogyan „rögzítsd” hajad színét, és miként óvd a fakulástól:

• A festés után legalább 24-48 órát várj, mielőtt megmosnád hajadat.
• Úszás előtt fésülj a száraz vagy nedves hajba védőbalzsamot.
• Úszás után a lehető leghamarabb mosd meg és öblítsd le a hajadat.
• Ne mosd meg minden nap hajadat. A víz még jobban oxidálja a színt, mint a napsugarak, és gyorsítja a haj kifakulását.
• Használj festett hajra kifejlesztett, kímélő sampont.
• Ne túlozd el a hajszárítást. Ha hajszárítót használsz, állítsd alacsony fokozatra.

 

 

Regeneráld a tincseid végét is!

Főként a végüket, ha legalább félhosszú a hajad. Ugyanis egy-két fürdőzéssel, napozással töltött nap után, bizonyára elkezd majd töredezni. Kétségbe esned nem kell, ugyanis már nagyon jó hajvégápolók kaphatók, csak győzz választani. Regeneráld velük a hajadat, de ne feledd, ha túlzottan szálkásodik, akkor egy frissítő hajvágás segít a leginkább.

 

Egy kis extra: hajpakolás Hawaiiról

Ez a kezelés mélyen ápolja, hidratálja a hajat és a fejbőrt, valamint segít elűzni a fejfájást és a stresszt. Tegyél a fejbőrre meleg kukui-dió olajat vagy kókuszolajat (mikrohullámú sütőben melegítsd 15 másodpercig). Húzz választékot a hajba, és masszírozd az olajat a fejbőrbe a homloktól indulva hátrafelé.

Széttárt ujjakkal, erős, körkörös nyomással dolgozz. A fejbőr mozgatására koncentrálj, ne a hajra. Majd fésüld meg a hajadat ujjaiddal, és tekerd a fejedre a törülközőt. Vegyél forró fürdőt (a gőz segíti az olaj felszívódását a hajban), és lazulj el 15 percre. Moss hajat samponnal, jól öblítsd le.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL