FOGYÓKÚRA

Szabadulj meg a feleslegtől szőlővel

Szerző:
Szabó Anna
A nap érlelte szőlőfürtök segítenek megszabadulni néhány felesleges kilótól. Csökkentik az édességek utáni vágyat is, és nagyon finom ételek készíthetők belőle. Ha három napig kitartasz, akár két kilótól is megszabadulhatsz.

 

A szőlődiéta maga a megtisztulás és a felfrissülés. A szőlő értékes bogyói teljes értékű tápláléknak számítanak, mivel minden megtalálható bennük, ami a szervezetünknek fontos. A húsa, a héja, a magja mind telis-tele van értékes tápanyagokkal. A szőlőben található víz, vitaminok és ásványi anyagok elsősorban a bőrre, a vesére és a bélrendszerre vannak jótékony hatással. A rostok letisztítják a bélfalakat, így a lerakódott, felgyülemlett káros anyagok feldolgozásra kerülnek. Aki fáradt és rosszkedvű, a kúra alatt látványos változáson mehet keresztül. A felgyorsult anyagcserének köszönhetően visszatér az életereje, idegei „kisimulnak”.


A diéta


Túl azon, hogy el kell hagynunk a kiadós vacsorákat, és este hat után már semmit nem ehetünk, a szőlővel kiegészített diéta hatékonyan harcol a zsírpárnák ellen, a szőlő ugyanis élénkíti a bélflórát így elősegíti a salaktalanítási folyamatokat. Nincs más dolgod, mint az itt ismertetett étrendet követni három napon át. Figyelj az elegendő folyadék bevitelre és arra, hogy 6 után már ne egyél semmit.


Minta étrend

1. nap


Reggeli: 2 dl natúr joghurt 1 evőkanál müzlivel
Tízórai: Egy kis tál (egy-két fürt) szőlő
Ebéd: Egy szelet csirkemell mindkét oldalát megsütjük kevés vajon. Miután a húst kitettük egy tányérra, a serpenyőbe teszünk egy teáskanál mézet, majd megforgatunk benne 10 dkg szemezett szőlőt, a hús mellé tálaljuk.
Uzsonna: Egy kis tál (egy-két fürt) szőlő
Vacsora: Egy szelet pirítós, egy szelet pulykafelvágott, pár szem szőlővel díszítve


2. nap


Reggeli: Kockára vágott körte darabkák szőlőszemekkel magában, vagy kefirrel leöntve
Tízórai: Egy kis tál (egy-két fürt) szőlő
Ebéd: Egy filézett halszeletet olívaolajon megsütünk, főtt barna rizzsel tálaljuk. A rizsbe 5 dkg szemezett, kevés vajon fonnyasztott szőlőt teszünk.
Uzsonna: Egy kis tál (egy-két fürt) szőlő
Vacsora: Szőlős tejberizs sovány tejjel és édesítőszerrel


3. nap


Reggeli: 2 dl natúr joghurt 1 evőkanál müzlivel
Tízórai: Egy kis tál (egy-két fürt) szőlő
Ebéd: 2 közepes répát, egy szem almát lereszelünk, a tetejére halmozunk 10 dkg szemezett szőlőt. A salátát ízesíthetjük pár csepp modenai balzsamecettel (szőlő alapú). Egy szelet Abonett, vagy teljes kiőrlésű kenyérből készült pirítós fogyaszthat hozzá.
Uzsonna: Egy kis tál (egy-két fürt) szőlő
Vacsora: Szőlőszemek almával és sovány sajt kockákkal

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL