2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Így rázd le magadról a bizonytalanságot

Bizonytalanság - annyira rossz érzés, amikor érzed, hogy valami nincs rendben, nem érzed túl jól magad. Alattomos módon befurakszik a mindennapjaidba, a megszokott kerékvágásodba, a gondolataidba. Első lépés, hogy legyőzd ezeket a rossz a gondolatokat, hogy azonosítsd őket és megváltoztasd őket.

 

Különböző módszerekkel át fogunk téged segíteni, hogy ezt elérd, különösen két területre fókuszálva, ahol az emberek hajlamosak elveszteni az önbizalmukat.


Alakítsd át az önképedet


A kelleténél kevesebb önbizalom bénító tud lenni az önképedre nézve. Ha valamiért nem érzed magad jól, elég, ha a munkádban kudarc ért, máris kitalálhatod, hogy nem akarsz emberek közé menni, nem nézel ki elég jól és a többi. Most mutatunk öt lépést, melyek segítségével ezen változtathatsz. 

1. Hallgass a belső önkritikádra!
Mondanád ezeket más embereknek? Valószínűleg nem. Ha legközelebb ilyen történne, beszélj egy jó barátoddal, és hagyd, hogy bátorítson téged.

2. Írj le legalább 10 dolgot, amit szeretsz magadban!
Valószínűleg ezek a dolgok, melyekben a legjobb vagy, ezek a személyiséged erős pontjai.
3. Ne hasonlítsd magad másokhoz!
Ahelyett, hogy azon gondolkodsz, hogy nem vagy annyira csinos, okos, vagy stílusos, inkább gondolj azokra a klassz dolgokra, amiket leírtál a listádra.
4. Tanuld meg a bókokat elfogadni
Ha valaki megdicsér téged, eszedbe se jusson, hogy csak azért teszi, mert kedves akar lenni. Gondolj arra, hogy igen, igaza van, ma tényleg fantasztikusan nézek ki!
5. Egy hónapon keresztül gyakorold az új gondolkodásmódodat 
Ennek legalább 30-40 alkalommal meg kell történnie, hogy átállhass az új hozzáállásra.

 

Gyakorold az önbizalmadat másokkal


Bizonytalanságunk egyik legnagyobb és leggyakoribb forrása a többi emberből fakad. Ki az, aki ne lenne ideges egy olyan buliban, ahol nem ismer senkit? Bizonyos társadalmi helyzetek, mint az állásinterjú vagy az első nap az egyetemen, összezavarhatják az önbizalmunkat, biztonságérzetünket.


Hat tipp, ami megnöveli az önbizalmadat

1. Nem kell nagydumásnak és folyton jópofának lenned, hogy szeressenek az emberek. Összebarátkozni nem azt jelenti, hogy meg kell mutatnod, te mennyire nagyszerű és szuper vagy. Végülis nem nehéz szeretni valakit, aki meghallgat, és még úgy is tesz, mintha valóban érdeklődne. Néha elég, ha csak érdeklődve figyelsz a másikra. 

2. Mindenki tesz vagy csinál kínos dolgokat. Amikor éppen ebben a szituban vagy, ne erre koncentrálj, hanem arra, hogy máskor meg milyen remekül megoldottál egy helyzetet vagy, amikor valaki éppen megdicsért. 

3. Hamisíts magadnak önbizalmat, amíg nem teszel rá szert. Így könnyebben tudsz másokkal beszélgetni. Ha érzékelik, hogy magabiztos vagy, minden sokkal könnyebben megy, és neked pont ettől nőhet meg az önbizalmad. 

4. Szakíts időt arra, ami igazán érdekel. Tarts lépést a napi történésekkel, így mindig lesz miről beszélgetned másokkal. Ha mások látják, hogy szenvedéllyel tudsz beszélni bizonyos dolgokról, nagy érdeklődéssel fognak téged hallgatni. 

5. Mindig legyen alapvető a szemkontaktus. Soha ne úgy beszélj az emberekkel, hogy közben elnézel, vagy lesütőd a szemedet. Aki nem mer, vagy nem képes a másik ember szemébe nyíltan belenézni, az nem egyenes ember. 

6. Mosolyogj, hiszen nagyszerű vagy!Ne feledd, ha valaha úgy éreznéd, hogy nem tudsz egyedül megbirkózni a bizonytalansággal, még mindig felkereshetsz egy szakértőt. 

 

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Bosszantó papillómák és szemölcsök - Így távolíthatod el egyszer s mindenkorra!

Bosszantó papillómák és szemölcsök - Így távolíthatod el egyszer s mindenkorra!

Papillómák és szemölcsök már évezredek óta érintik az embereket. 3000 éves múmiákon is találtak, illetve Shakespeare is említést tett róluk a szonettjeiben. A szemölcsök kerek alakú képződmények a bőrön, és a humán papillomavírus (HPV) okozza. Általában ártalmatlanok, de lehetnek nagyon csúnyák és fertőzők is. Íme, néhány módszer, mely segíthet a növekedés és a terjedés megszüntetésében.

Tovább »
Felismered a madarakat képeken? - Játékos teszt

Felismered a madarakat képeken? - Játékos teszt

Mit gondolsz, milyen ornitológus válna belőled? Persze ha annak vagy erdésznek készültél, esetleg csak nagy természetjáró és állatbarát vagy, akkor jó eséllyel felfogod ismerni a képeken látható madarakat. Ámde, ha világ életedben a városban laktál, kerülted a természetet, vagy madárfóbiád van, akkor neked nagyobb kihívást jelenthet ez a játékos feladat!

Tovább »
Mit veszel észre először a képen? - Feltárja, mit keresel az életben

Mit veszel észre először a képen? - Feltárja, mit keresel az életben

A szem csodálatos eszköz, általa felfedezhetjük a körülöttünk lévő világot és segít abban, hogy megtaláljuk azt, amit akarunk az életben. Amit a szemünk érzékel, azt befolyásolhatják a gondolataink, a meggyőződéseink, valamint a hasonló tárgyakkal kapcsolatos korábbi tapasztalataink. Azonban az elme ad értelmet annak, amit látunk, de meg kell értenünk, hogy mindezt a jellemünk egyes részei is befolyásolhatják.

Tovább »

Kalkulátor

Válaszd ki a szerencsekövedet!

A sok kő között valahol ott van a Tiéd is. Nem kell mást tenned, mint kiválasztani a listából, és elolvasni, mi az üzenete. Hagyd, hogy a megérzéseid vezessék a kezedet!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép