FÉSZEK

Konyhák a moziból - amiket mi is szívesen elfogadnánk!

Szerző:
Szabó Anna
Elővettük a „másik szemünket”, és kipróbáltuk, milyen másként tekinteni a filmeket. Mondjuk inspirálódni belőlük. Jelentjük, az eljárás sikeres volt, át is rendeznénk a lakást, rögtön a konyhával kezdve!

 

Következő összeállításunkban csupa olyan filmet mutatunk meg, vagy még inkább filmes konyhát, melyeket szívesen tudnánk a sajátunknak. Persze az sem elhanyagolható tény, hogy jó kis mozikat sikerült összegyűjtenünk, teli olyan emberekkel, akiket nemcsak a konyhájukért irigylünk... 


Egyszerűen bonyolult

Nancy Meyers neve nem biztos, hogy ismerősen cseng, pedig ha te is kedveled a romantikus még sem szirupos, de vicces filmeket, akkor vésd emlékezetedbe nevét. Az Egyszerűen bonyolult című filmjében a történet egy pékség tulajdonosáról szól, Jane Adlerről (Meryl Streep), aki túl az ötvenen, egy visszafogott udvarlóval a nyakán újból összeszűri a levet exférjével, Alec Baldwinnal.

De visszatérve cikkünk eredeti témájára, hősnőnk konyhája egyszerűen lenyűgöző. Jellemzői a nyitott polcok, ipari stílusú lámpatestek, márványozott sziget középen, napfényes polcokon friss cserepes növények.

***

 

Az örömapa

A Banks házaspárt alakító Diane Keaton és Steve Martin igazi álomotthonban lakik a klasszikus film újrafeldolgozásában.

A pár mondhatni hagyományos gyarmati otthonban él, melynek a konyha is szerves részét képezi óriási családi asztallal a középpontban, hentes-blokkal, vitrines szekrénnyel.

***

 

Julie & Julia - Két nő, egy recept

A Julie Powel regényéből készült filmért egyszerűen végletességig rajongunk. Aki eddig nem kedvelte a főzés intézményt, annak is csak ajánlani tudjuk a filmet, de ha éppen konyha felújítás előtt áll, akkor is.

Bájos és kifinomult, mégis erőt sugárzó. Persze ez a szereplőkről is elmondható, ugyanakkor jelen pillanatban leginkább konyháikra értjük.

A tökéletes árnyalatú kékes-zöld falfesték, a hatvanas éveket idéző fali sütő és mixer belakta magát szívünkbe, és nem is akar onnan kiköltözni.

***



Ratatouille

Thomas Keller világhírű séfet bérelte fel tanácsadóként a filmgyártó a Ratatouille készítésekor, így érhették el, hogy a Gusteau éttermének pontos mását láthatjuk viszont a képkockákon.

A hagyományos francia konyha titkainak felismerése már más kérdés, de az olyan aprólékos kidolgozás, mint a réz edények és egyéb konyhai eszközök megjelenítése adják a film igazi báját – persze csak a kis patkány történetén túl…

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL