GASZTRO

Mentás zöldborsó krémleves

Szerző:
Szabó Anna
A krémlevesek sokak kedvencei közé tartoznak, hiszen röpke fél óra alatt elkészíthetőek, és már lehet is kanalazni. Ha tehát a póréhagyma, a zöldborsó, és a menta is a rendelkezésedre áll, már csak fél órára lesz szükség ahhoz, hogy tálalni tudd ezt a mennyei levest.

 

Hozzávalók

- 40 dkg zöldborsó

- 1 kisebb póréhagyma

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 csokor menta

- 2 dkg vaj

- 2 ek étolaj

- 1 dl főzőtejszín

- 1 liter zöldség alaplé

- só

- őrölt fehér bors

- szerecsendió

Elkészítés

A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk apróra. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt póréhagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, futtassuk meg, majd tegyük bele a zöldborsót is. Keverjük alaposan össze, és pár percig pároljuk. Végül ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, és egy csipet szerecsendióval, majd öntsük fel a zöldség alaplével. Ezután sózzuk, és forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, míg a borsó megpuhul.

Amikor a borsó már puha, vegyük le a tűzről és csipkedjük bele a mentaleveleket. Botmixerrel pépesítsük, majd keverjük hozzá a tejszínt. Tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig, majd zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL