GASZTRO

Spárgás baconos frittata muffin formában

Szerző:
Szabó Anna
Továbbra is tart a spárgaszezon, így a mai reggelit szintén spárgából készítettük. Paradicsomsalátát kínáltunk hozzá, és így együtt igazán kedvünkre való reggeli kerekedett belőle. Nem csak melegen, hanem hidegen is fogyasztható, így akár becsomagolhatjuk tízóraira, vagy éppen magunkkal vihetjük egy piknikezés alkalmával.

 

Hozzávalók - 12 darabhoz

- 12 szelet bacon

- 1 cs spárga

- 1 db lila hagyma

- 5 db tojás

- 1 dl tejszín

- 10 dkg füstölt sajt

- só

- őrölt fehér bors

- 2 ek olívaolaj

Elkészítés

A spárgáról a bimbókat levágjuk, majd a szárakat hámozóval kicsit vastagabban megtisztítjuk, nehogy fásak maradjanak. (A zöld spárga szárát nem kell meghámozni.) A bimbókat félretesszük, a szárakat pedig vékonyan felszeleteljük.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát és elkezdjük üvegesre párolni. Néhány perc után hozzáadjuk a felszeletelt spárgát és kevergetve puhára pároljuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.

A tojásokat beleütjük egy tálba, hozzáöntjük a tejszínt, belereszeljük a sajtot, és ízlés szerint sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd alaposan összekeverjük.

A muffin formákat kibéleljük a szeletelt bacon szalonnával, belekanalazzuk a hagymás-spárgás keveréket úgy, hogy mindegyikbe egyformán kerüljön, majd öntsük rá a tejszínes, tojásos, sajtos keveréket. Végül tegyünk mindegyik tetejére a félretett bimbókból, és reszeljünk rá egy kevés sajtot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan emeljük ki belőle.

Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk friss kenyérrel, péksüteménnyel, vagy éppen salátával. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL