KÖZÉRZET

Segítség a fogyókúrámhoz - 1. rész

Szerző:
Szabó Anna
Óriási lehetőségem adódott: a Női Portálnak köszönhetően kipróbálhattam a legújabb vibrációs tréninggépet, a Power Plate-t. Nem győzöm elégszer megköszönni, hiszen nagyon nagy segítség ez a nemrégiben elkezdett fogyókúrás diétám mellé. Mostantól hetente beszámolok nektek az átalakulásomról és elért eredményeimről.

 

Tudom, hogyha fogyni szeretnék, a mozgás is nagyon fontos

Igen ám, de ezt az ember lánya hajlamos egy idő után elfelejteni. Mivel azonban már elég régóta nem mozgattam meg magam, gondoltam elérkezett az ideje, hogy a tettek mezejére lépjek. Így kerültem a budapesti Power Plate szalonba. Úgy véltem, nem lehet olyan vészes, csak ráállok a gépekre, jól átrázzák a testemet, és mindenféle tornamutatvány nélkül elérem a célomat. Ám meglepődve tapasztaltam, hogy ezek az edzések ténylegesen edzések, és keményen meg kell dolgozni a mínusz kilókért. Ettől függetlenül nagyon megérte, hiszen feledhetetlen volt az a 30 perc, amit a teremben töltöttem. No,de ne szaladjunk ennyire előre!

Férfi az edzőm! Férfi az edzőm?


Kicsit megijedtem, amikor láttam, hogy egy férfi lesz az edzőm, ugyanis nem igazán jártam még olyan helyen, ahol az erősebbik nem képviselője edzi a nőket. Ám el kell mondanom, hogy roppant kellemesen csalódtam, ugyanis ahogy elkezdődött az edzés, el is felejtettem, hogy egy férfi áll az oldalamon. Végtelenül kedves volt, minden egyes gyakorlatot megmutatott, elmagyarázta, hogy mit miért teszünk, és végig odafigyelt a helyes testtartásomra is.

Az edzés mindössze 30 perces volt, de azt hiszem, kellőképpen elfáradtam, és úgy átmozgatott mindenhol, mintha legalább 5 órát futottam vagy bringáztam volna. Ráadásul első alkalommal nem is kaptam olyan komoly feladatokat, csak az volt a lényeg, hogy megértsem a gépek működését és azt, hogy mikor melyik izomcsoportomat mozgatják meg.

Remekül éreztem magam

A végére teljesen ellazultam, és mindent összevetve nagyon jól éreztem magam. Kíváncsian várom, hogy a 6 hetes edzésprogram alatt hogy sikerül átalakulnom, tehát továbbra is fogok járni a Power Plate edzésekre – és természetesen mindezt meg is osztom majd veletek.

Mi is az a Power Plate?

A Power Plate olyan vibrációs edzőgép, melyet elsőként az orosz űrhajósoknál vetettek be. A cél az izomtömeg és a csontsűrűség növelése, a keringés fokozása volt, hogy jobban viseljék az űrutazás nehézségeit.


Napjainkban már az átlagember is használja, hiszen ezzel a géppel gyorsabban és hatékonyabban éri el a kívánt eredményt. A rendszeres használók igazolják, hogy valóban működik!


A Power Plate a teljes test vibráció alapelvét alkalmazza, azaz stimulálja a szervezetnek a rezgésre adott természetes válaszát. Bonyolultnak hangzik, pedig nem az. Tulajdonképpen egy fura kinézetű gépre kell állni, aminek rezeg a platója. A rezgés miatt az izmaink nagyobb intenzitással húzódnak össze, mint normál edzés során, ezáltal lerövidül az idő, de az edzés hatékonyabb. Alaposan megdolgoztatja a nyirok- és keringési rendszert, az egész testben. Azaz nem csak az izmok változnak, de csillog a tekintet, ragyog a bőr, csökken a cellulit, fogyunk, nő a rugalmasság, nő az izomerő és a csontsűrűség.


Az edzés alatt nyújtás, kardio, erősítő, feszesítő gyakorlatok következnek. Az edzés mindig nyújtással, relaxálással zárul, és ez a rész a legjobb a cellulit ellen is.
Még egy bónuszpont: teljes mértékben biztonságos. Sportsérülések rehabilitációjára alkalmazzák sportolóknál. Időseknek is ideális, mert megelőzi a csont ásványi anyagának leépülését. Nem mellesleg fogyaszt és észrevehetően javítja a cellulit gondot. Ez utóbbi jelentős méregtelenítő hatásának lehet betudni, hiszen a rezgések közvetlenül élénkítik a vér- és nyirokkeringést.


A legtöbb stúdióban ingyenes próbaedzésen ismerkedhetünk meg a Power Plate géppel. Érdemes kipróbálni!


Ha Te is csatlakoznál hozzánk, a Power Plate edzésekre járó közé, akkor figyeld Facebook oldalunkat, mert meglepetéssel készülünk, vagy ha nem bírod kivárni, nézd meg itt, melyik stúdió van hozzád a legközelebb.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL