GASZTRO

Lasagne búzahússal - csak egészségesen

Szerző:
Szabó Anna
Akinek a húsmentes rakott ételek nem sikerülnek túl jól, annak ajánljuk ezt a receptet. A darált húst ugyanis helyettesíthetjük szejtánnal, melyet húsdarálón ledarálunk, és ugyanúgy készítjük el, mintha hús lenne.

 

Hozzávalók - a tésztához

- 20 dkg fehér tönköly rétesliszt
- 1 db tojás (elhagyható)
- 2 evőkanál olíva olaj
- só
- langyos víz

A tészta elkészítése:

Az összetevőket alaposan összekeverjük - a lényeg, hogy egy kemény, de mégis nyújtható állagú tésztát kapjunk.

Hozzávalók - a töltelékhez

- 3 szelet búzahús ledarálva
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- 5 nagy paradicsom
- só, borsikafű, oregáno, bazsalikom, kakukkfű
- 2 evőkanál olíva olaj
- 5 db fokhagyma
- víz

A töltelék elkészítése

A fokhagymát olíva olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, majd a ledarált szejtánt és a sűrített paradicsomot. Kicsit pirítjuk, és kevés vízzel felöntjük. A szejtán vesz fel vizet, ezért annyit adjunk hozzá, hogy egy hígabb szószt kapjunk.

Készíthetünk hozzá besamelmártást is, de el is hagyható. A besamel nagyon egyszerű, hiszen egy kis kókuszzsíron megfuttatunk 1-2 evőkanál tönköly fehér lisztet, 1-2 gerezd fokhagymát. Teszünk hozzá sót, fehér borsot, majd felöntjük tejjel.

A lasagne összeállítása

A tésztákat vékonyra nyújtjuk. Kevés szószt (vagy besamelt) az sütőedény aljába teszünk, rárakjuk a tésztát, majd a szószt, a karikákra vágott paradicsomot - és így folytatjuk. A tetejére szósz kerüljön, amit szórjunk meg reszelt sajttal. A sütőedényt a sütőbe helyezzük, és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul a lasagne tetején.

Jó étvágyat!

Forrás és képek:  Nagyné Szalai Melinda egészség blogja

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL