GASZTRO

Vaníliás köleses túrógombóc - az egészség jegyében

Szerző:
Szabó Anna
Szinte mindenki nagy kedvence a túrógombóc, ezért minden bizonnyal gyorsan el is fogy az asztalról, amikor elkészítjük. Most egy olyan receptet hoztunk, ami rendkívül egyszerű, finom, gyors, ráadásul vegán módra is elkészíthető tofu nélkül!

 

Hozzávalók 3-4 főre

- 20 dkg köles
- kb. fél liter tej/rizstej,

- 3-4 evőkanál nádcukor
- kevés bio vanília
- 1 citrom reszelt héja és leve

- 25 dkg túró/tofu
- pirított tönköly zsemlemorzsa
- 2,5 dl szója joghurt/tejföl

- 3 evőkanál méz

Elkészítése

A kölest feltesszük a tejben főzni, adunk hozzá citromhéjat, cukrot és vaníliát. Amikor félig megfőtt, elzárjuk alatta tűzhelyet, és fedő alatt hagyjuk kihűlni. Ha már langyos, hozzáadjuk a túrót, vagy a tofut és alaposan eldolgozzuk. Egy formázható állagot kell, hogy kapjunk (ha netán nagyon lágy lenne, akkor tehetünk hozzá apró szemű zabpelyhet, vagy zsemlemorzsát).

A masszából gombócokat formázunk, és pirított zsemlemorzsában meghempergetjük. A tejfölbe, vagy joghurtba egy kis mézet, vizet és citromlevet keverünk - ezzel az öntettel tálaljuk a gombócokat.

Jó étvágyat!

Forrás és képek:  Nagyné Szalai Melinda egészség blogja

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL