GASZTRO

Vöröslencsés köleses pástétom - vegán

Szerző:
Szabó Anna
Ha szereted a kölest és a vörös lencsét, egy pástétomban össze is házasíthatod őket. Biztos lehetsz benne, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod, ha kipróbálod ezt a receptet. Arról nem beszélve, hogy vegánok is bátran fogyaszthatják.

 

Hozzávalók

- 5 dkg köles
- 5 dkg vörös lencse
- 1 nagy vöröshagyma
- kókuszzsír
- só, bors, fokhagyma
- 2 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
- tökmag, lenmag, búzacsíra, piros paprika olaj

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk és kókuszzsíros megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott vörös lencsét és kölest, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a köles szét nem nyílik. Ha megfőtt, langyosra hűtjük.

Ha kihűlt, összeturmixoljuk fokhagymával, hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet és az olajokat. Ha túl híg lenne, akkor teszünk még hozzá sörélesztőpelyhet.

Jó étvágyat!

Forrás és képek:  Nagyné Szalai Melinda egészség blogja

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL