Hozzávalók
- 5 dkg köles
- 5 dkg vörös lencse
- 1 nagy vöröshagyma
- kókuszzsír
- só, bors, fokhagyma
- 2 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
- tökmag, lenmag, búzacsíra, piros paprika olaj
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk és kókuszzsíros megpároljuk. Hozzáadjuk a megmosott vörös lencsét és kölest, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a köles szét nem nyílik. Ha megfőtt, langyosra hűtjük.
Ha kihűlt, összeturmixoljuk fokhagymával, hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet és az olajokat. Ha túl híg lenne, akkor teszünk még hozzá sörélesztőpelyhet.
Jó étvágyat!
Forrás és képek: Nagyné Szalai Melinda egészség blogja
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK