Nagyon szeretem a kijevi csirkemellet, de bevallom eddig még csakis étteremben ettem. Kicsit féltem hozzáfogni, de most már nagyon bánom, hogy nem előbb szántam rá magam. Az elkészült csirkemellnek nagy sikere volt. Tálaláskor én krumplipürét kínáltam mellé, de köretet mindenki ízlés szerint választhat, a siker mindenképpen garantált-
Hozzávalók
- 2 fél csirkemell filé
- 5-6 dkg vaj
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt színes bors
- szerecsendió
Panírozáshoz:
- 2 db tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
Elkészítés
Először a fűszervajat készítsük el. A lágy vajat alaposan keverjük össze az apróra vágott petrezselyemzölddel, a mustárral, a citromlével, az összepréselt fokhagymával, ízlés szerint sóval, őrölt színes borssal, és szerecsendióval.
Vágjunk le két darab Folpack fóliát, majd osszuk el, és helyezzük rá a fűszervajat. Ezután szorosan tekerjük fel a fóliát, majd legalább egy órára tegyük be a fagyasztóba, hogy utána könnyebben tudjunk bánni vele a hús töltésénél.
A csirkemell filéket vágjuk fel hosszanti irányba úgy, hogy a végénél kb. 1,5 cm-es rész maradjon, majd nyissuk ki, mint egy könyvet. Ezután helyezzük rá egy nagyobb darab Folpack fóliára, majd egy másik darab fóliával takarjuk le. Óvatosan, hogy a hús ne sérüljön, klopfoljuk ki, majd a fóliát levéve, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk meg. Hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek átjárják a húst.
Vegyük ki a fagyasztóból a fűszervajat, majd helyezzük rá az előzőleg kiklopfolt, befűszerezett csirkemell keskenyebb végére. Ezután a hús két szélét hajtsuk be, majd szorosan tekerjük fel, hogy teljesen zárva legyen minden oldalról. A megtöltött, feltekert húst tegyük be a fagyasztóba legalább egy órára, hogy megdermedjen, és a panírozásnál könnyebben tudjunk dolgozni vele.
A fagyasztóból kivett húst kétszer panírozzuk be lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába. (A dupla panírozásnak köszönhetően sütésnél nem fog szétnyílni a hús.)
Egy serpenyőbe öntsünk bőséges mennyiségű olajat, majd amikor már kellően felforrósodott, helyezzük bele a bepanírozott húst. A hús vastagságától függően, süssük mindkét oldalát 6-7 percig, hogy átsüljön, és szép aranybarna legyen
Tálaláskor ízlés szerinti körettel pl. rizzsel, hasáb burgonyával, vagy krumplipürével kínálhatjuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK