GASZTRO

Leveles tészta húsos-gombás töltelékkel

Szerző:
Szabó Anna
Ezt a receptet annak idején a Vacsoracsatában mutatták be, és már akkor megjegyeztem, de mint több más recept, ez is szépen várakozott a sorára. A napokban azonban a kezembe került, így tudtam, már nem halogatom tovább az elkészítését. Természetesen kicsit változtattam a recepten, ezt osztom most meg veletek.

 

Hozzávalók

- 1 csomag leveles tészta
- 50 dkg darált hús (sertés csirke, vagy pulykamell)
- 25 dk gomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- pirospaprika
- só
- ételízesítő
- őrölt fehérbors
- szerecsendió
- majoranna
- olívaolaj

 

Elkészítés

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a felét egy edénybe tesszük, és olívaolajon párolni kezdjük. Közben vékonyan beleszeleteljük a fokhagymát is. Ha már üveges, hozzáadjuk a darált húst és jól összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd fehéredésig pirítjuk. Ezután megszórjuk egy kis pirospaprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen elfő a leve és zsírjára sül.

A gombát megpucoljuk, felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon párolni kezdjük a megmaradt vöröshagymát, majd ha már üveges, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ízlés szerint fűszerezzük, (óvatosan bánjunk a fűszerekkel, mert a húst is fűszereztük), jól összekeverjük, majd pároljuk, hogy a szaftja teljesen elfőjön. Nem kell alá folyadékot önteni, mert a gomba enged annyi levet, amiben megpárolódik.

Végül a szaftjára sült húshoz keverjük a megpárolódott gombát, és ha szükséges, még utána ízesítünk, majd langyosra hűtjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd ráhelyezzük az előnyújtott leveles tésztát. Kb. a tészta közepére kanalazzuk a langyosra hűtött tölteléket, majd a két szélét behajtogatjuk, hogy a ne tudjon kifolyni. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük, majd a tetejét felvert egész tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve, felszeleteljük és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL