GASZTRO

Spenótos-tejfölös rakott tészta

Szerző:
Szabó Anna
Ezt a rakott tésztát csak így lehet jellemezni: egyszerű, és rendkívül finom. A sajtos-tejfölös tésztarétegek között megbújó spenót, a tetején pirosra sült sajttal, nem csak nagyon ízletes, hanem igencsak laktató is.

 

Hozzávalók

 

-    40 dkg spenót

-    15 dkg kockatészta (vagy csuszatészta)

-    5 dkg vaj

-    2 gerezd fokhagyma

-    15 dkg sajt (füstölt v. trappista) 

-     2 dl tejföl

-     só

-     őrölt bors

 

Elkészítés

Az alaposan megmosott spenótleveleket tegyük enyhén sós, forrásban lévő vízbe, majd főzzük kb. öt percig. Ezután szűrjük, és csepegtessük le.

Hevítsük fel a vaj felét, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, és pár pillanat alatt futtassuk meg egy kicsit. Adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett spenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevergetve pároljuk néhány percig. Végül vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.

A tésztát főzzük puhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le, és öblítsük le hideg vízzel. Ezután alaposan csepegtessük le.

A sajtot reszeljük le, és a felét tegyük félre. Keverjük össze a tejföllel, enyhén sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. Ezután a lecsepegtetett tésztát keverjük össze a sajtos-tejföllel.

A maradék vajjal kenjünk ki egy jénai tálat (vagy egy kisebb tepsit), és tegyük bele a tészta harmadát. Simítsuk el egyenletesen, majd terítsük rá a párolt spenót felét. Ezután megint tészta következik, majd spenót. A tetejére tészta kerüljön, melyet szórjunk meg a félretett reszelt sajttal.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a sajt szépen rápirul a tetejére. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni.

Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel a rakott tésztát, és úgy kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL