GASZTRO

Omlett zabpelyhes-lángossal

Szerző:
Szabó Anna
Amikor egy kiadós reggelire, vagy éppen egy gyorsan elkészíthető vacsoraötletre van szükség, olyankor jó választás lehet az omlett. Az egyszerű tojásrántotta mellett ugyanis számtalan módja van annak, hogy egy-egy finom hozzávalóval változatossá tegyük  ezt a gyorsan elkészíthető ételt.

 

Én most paradicsommal, olajbogyóval, hagymával, petrezselyemzölddel, és mozzarellával bolondítottam meg a tojásokat, így a sütés végén, egy remek, kiadós reggelit tudtam feltálalni. Mivel nem volt itthon sem kenyér, sem pedig péksütemény, így  zabpelyhes-lángost sütöttem az omlett mellé.

Omlett hozzávalói

4 db tojás

paradicsom (ízlés szerint)

olajbogyó (ízlés szerint)

1 db vöröshagyma

kis csokor petrezselyemzöld

őrölt bors

2-3 ek olívaolaj

mozzarella

A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd keverjük hozzá az apróra felvágott petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal. A vöröshagymát vágjuk félbe, majd vastagon szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekre, az olajbogyó levét pedig csepegtessük le.

Öntsük az olajat egy serpenyőbe, melegítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az olajbogyót, és pároljuk tovább. Végül tegyük bele a cikkekre vágott paradicsomot is. Pár perc után öntsük rá a megpárolódott zöldségekre a petrezselyemzölddel, és fűszerekkel összekevert tojást.  Süssük addig, amíg a tojás szilárdulni kezd. Ekkor csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd süssük készre.

Zabpelyhes-lángos hozzávalói

2 dl zabpehely

1,5 dl tej

1 db tojás

1 ek olívaolaj

A zabpelyhet öntsük egy tálba, majd öntsük rá a tejet és hagyjuk, hogy teljesen magába szívja (kb. 30 perc). Ezután ízlés szerint sózzuk meg, és üssük bele a tojást, majd kézi habverővel alaposan keverjük össze.

Öntsük bele az olajat egy teflon serpenyőbe, majd hevítsük fel. Öntsük bele a zabpelyhes masszát, majd egyenletesen terítsük el. Alacsony lángon, süssük szép pirosra, majd fordítsuk meg, és a másik felét is süssük készre.

Tálaláskor az omlettet a zabpelyhes lángossal kínáljuk. Nagyon finom a kettő együtt, és igen laktató.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL