SZÓRAKOZÁS

Mit tennél, ha kilépnél az ajtódon, és mindenfelé sivatagot látnál?

Szerző:
Szabó Anna
Zhengzhou, Észak-közép Kína fővárosa jelenleg egy homokos zűrzavar. A helyi hivatalok egy mesterséges tavat akartak csinálni a város külső részén, ám olyan kontár módon fogtak hozzá, hogy az egészből egy hatalmas sivatag lett. Mindenütt 10 méter magas homok van, mely beteríti a négy futballpálya méretű területet. Természetesen Zhengzhou lakói ennek nem örülnek.

 

Az ötlet tökéletes volt

A hatóságok azt tervezték, hogy egy gyönyörű tó lesz a külvárosban, melyet természetes vízzel töltenek majd fel, és Sárkány tónak neveznek el. Sajnos azonban a természet nem volt együttműködő a tervükkel.

A talajvízforrás kiapadt, és a kiásott homok el kezdett terjedni. Ez mostanra azt eredményezte, hogy egy hatalmas kiszáradt tarló lett azon a területen.

 

Vajon mitől változott egy gyönyörű zöld táj környezeti katasztrófává?

A Sárkány tó helyén most hatalmas homokdűnék állnak, mely teljesen kiölte a növényzetet. Forró, szeles napokon a homok bekerül a város központjába is, ahol megrongálja a kocsikat és az emberek kénytelenek maszkot viselni, ám ahelyi önkormányzat nem tesz semmit.

A helyiek arra panaszkodnak, hogy nem tudnak semmit csinálni az ajtajuk előtt lévő sivatag miatt. A hatóságok éppen keresik a megoldást erre a környezeti csapásra, de ahogyan a homokdűnék méretét elnézzük, ez nem mostanában lesz.

 

Forrás: Odditycentral

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL