FÉSZEK

Halloween a lakásban

Szerző:
Szabó Anna
Burkolózz bele a töklámpások derengő fényébe, a hűvös, de vörösen izzó őszi estékbe! Öltöztesd fel a lakást, és éld át a a titokzatos hangulatot! Engedd szabadjára a fantáziád!

Nem csak vendégváráshoz érdemes feldíszíteni a lakást. A változatosság gyönyörködtet, így a szürkévé és a tél közeledtével egyre ridegebbé váló hétköznapokban, mindig jut valami örömteli a család életében. Netán egyedül vagy? Nézz meg egy izgalmas filmet, vagy olvass egy jó könyvet, ízletes finomságokat rágcsálva egy töklámpás vidám fényénél!


Használj izgalmas megvilágítást!


Lampionokat, vöröses, narancsos, sárgás és zöldes árnyalatú papírbúra lámpákat, gyertyákat:





Sokféle módszerrel dekorálhatsz


A virágboltokban, dekorüzletekben kapható helyes figurákat, tököket, koszorúkat, őszi növényeket megvásárolhatod, vagy magad is elkészítheted ezeket, ha van időd és kedved hozzá.





Vegyél néhány narancsot! Ezeket szegfűszegekkel díszítheted, vázáidba helyezz őszi leveleket, bogyós növényeket! Az elfogyasztott narancs héját szórd a radiátorra! Ezzel kellemes aroma párolog majd a lakásban. Vehetsz aromaolajokat is, ezek illata legyen fahéjas, narancsos.





Egy dísztök tetejére helyezz (lehetőleg narancs színű) papírtányért, és szórj bele halloween mintás édességeket! Ha a bejárat közelében helyezed el, már az érkezés pillanatában is megkínálhatod vendégeidet! Helyezz el minél több gyertyát, haloween-es díszeket a lakás több pontján.






Ne várd meg, míg a pókok megelőznek, Készíts magad pókhálót!

8-10 gombostűt szúrj valamilyen puha anyagba, mely megfelel a pókháló méretének!

1. A gombostűk egy 0,5-1 méteres átmérőjű kör szélein, egyenlő távolságban helyezkedjenek el! (Attól függ, mekkorát szeretnél készíteni)

2. A tűkre, kötözz a kör sugarától valamivel rövidebb fekete fonalakat. A fonalakat, ahol közelítenek a kör belsejénél, kösd össze egymással, úgy, hogy egy kisebb kört alkossanak.

3. Ezek után körbe-körbe egyre feljebb és feljebb haladva, ismételd meg a fonalak összekötését, így a gombostűkhöz közeledve, lassan elkészül a pókháló.

4. A kész pókhálót, óvatosan emeld föl, nehogy összegabalyodjanak a fonalak! Ezután, a tűk segítségével feszítsd ki a hálót, a kiválasztott helyre.


Étkezésekhez a következőképp teríthetsz, hogy ünnepivé varázsold a hangulatot:

Helyezz az asztalra minél vörösesebb, sárgásabb fényű gyertyákat, és az asztal közepén szintén elhelyezhetsz egy töklámpást. Végy narancsos, vöröses árnyalatú kiegészítőket, tányér alátéteket, szalvétagyűrűket. Helyezz az asztalra olyan étkészletet, melynek színei szintén a halloween hangulatlát idézik! Egy speciális bortartó üvegbe tölts ki rosét, vagy vörösbort. A gyertyák fényét visszatükröző üveg is remek kellék lehet. Néhány vidám süteménnyel pedig még színesebbé teheted a dekorációt!



A terasz vagy a kert se maradjon ki!
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL