SZÉPSÉG

8 hiba, amit elkövethetsz, ha alkalmi sminket készítesz

Szerző:
Szabó Anna
Csini ruhában, tökéletes frizurával jelensz meg a bulin. Ám valahogy mégis feszengsz a sminked miatt. Hibákat bárki elkövethet, de ne engedd meg ezeknek a baklövéseknek, hogy elrontsák a közérzetedet egy jó bulin!

1. Hiba:
Hivalkodó ruhához, túl sok smink

Ha túlzásba viszed a sminket és a ruházkodást, akkor könnyen két lábon járó giccsé változhatsz. Például, ha a nyolcvanas(-kilencvenes) évekre jellemző fényes ruhákba bújsz, akkor mellőzd a fénylő csillámokat arcodon és testeden egyaránt. Válassz inkább semleges palettát, kerüld a rúzs és a szemfesték fémes ragyogását. A szájfény még jöhet, a tekinteted legyen füstösen buja!

 

2. Hiba:
Egyszerre hangsúlyos a szem és a száj

Döntsd el már a legelején: mit szeretnél az arcodon hangsúlyozni, egyiket vagy másikat, de semmiképpen se mindkettőt. Amennyiben tehát vadító színt és/vagy csillámokat választasz ajkaidra, úgy a szemedre mindenképpen semleges, például pezsgőszínt vagy világosbarnát vigyél fel.

 

3. Hiba:
Túl fényesen csillogsz

Ne akarj túl tenni a buli diszkógömbjén! Elég, ha azt éred el, hogy bőröd harmatosnak tűnik, nem kell szikrákat szórnod. Szemhéjad belső sarkaira vigyél fel krémes barna szemfestéket, majd a pofacsontokra porállagú kiemelőt. Ezután jöhet egy réteg csillámló ajakfény.

 

4. Hiba:
Hihetetlenül bronz

Sokan esnek abba a hibába, hogy olyan bronzosítót választanak, ami túl sötét bőrük alapszínéhez, majd az egész arcukra felviszik azt. Ezzel a trükkel megtalálhatod a számodra ideális színt: győződj meg róla – egy a karod belső felén végzett próbával – hogy aranyos csillogása van, nem pedig narancs vagy sáros barna. Ha világos a bőröd, válassz barna vagy mézszínű, ha sötét, akkor mély rezes ajánlatokat.

 

5. Hiba:
Nehéz fémek

Vegyél Midasztól leckét: nem kell mindennek csillognia, amihez hozzáérsz – legyen az aranyon kívül ezüst, réz, bronz. Válassz két pontot magadon, ami fénylik. Legszebb, ha a szemhéj vagy a pofacsontra kerül.

 

6. Hiba:
Véresen vörös ajkak

A piros – legyen az bármilyen árnyalat – akkor mutat jól ajkaidon, ha jól karbantartod a szád bőre, és pontosan felvitt. Először távolítsd el az elhalt hámsejteket az ajkaidról: dörzsöld végig apró szemű kristálycukorral vagy közepes puhaságú fogkefével, majd hidratáld ajakírral vagy vékony réteg mézzel. Ha felszívta az ápoló anyagot, akkor húzd ki a rúzs színéhez illő ajakkontúrral majd egy ecsettel vidd fel a rúzst.

 

7. Hiba:
Túl sok púder

A kompaktpúder igazán nem túl nagy dolog ahhoz, hogy ne férjen el a táskádban. Inkább vidd magaddal, mint hogy az egész esti adagot felvidd az arcodra indulás előtt. Púderből csak annyit vigyél fel, hogy rögzítsd vele a sminkedet, és ne fényesedjen a bőröd.

 

8. Hiba:
Elhalványult smink

Egy tubus rúzson kívül a következőket is csomagold be a táskádba, így biztosan egész este tartani fog a sminked:
• Korrektor, mert semmi nem ronthatja el úgy az estét, mint egy arcunkon éktelenkedő szépséghiba.
• Kompakt szemhéjfesték, mert ez a legtökéletesebb fegyver arra, hogy ragyogó tekintetedet visszavarázsold arcodra, és elég apró ahhoz ne foglaljon sok helyet.
• Fekete szemceruza, mert ha hirtelen ér a buli, akkor is pillanatok alatt szexivé varázsolhatod vele magad.
• Merész, krémes pirosító, mert expressz sebességgel friss leszel tőle – legalábbis látszólag. És mint tudjuk az egészséget és boldogságot sugárzó arcnál nincs vonzóbb.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL