SZÉPSÉG

Érzéki kényeztetés a szerelem virágával

Szerző:
Szabó Anna
A rózsa érzéki illatával már történelmet írt. Ezzel bűvölte el Kleopátra Cézárt, de Geothe és Rilke is hallhatatlan soraiba foglalta. Ám a virágok királynője bőrödet is előkelően ápolja.


Mindegy, hogy olaj vagy víz – a rózsasziromból nyert kivonat igen gazdag a bőr számára elengedhetetlen fontosságú tápanyagokban. A zsírt, csersavat, almasavat és borostyánkősavat tartalmazó kivonat fertőtlenítő és bőrnyugtató hatású, ráadásul védelmet nyújt a káros környezeti hatásokkal szemben.

 

Kímélő ápolás érzékeny bőrre

A rózsaolaj elsősorban az érett és száraz bőrön fejti ki jótékony hatását: látványosan kisimítja a bőrt, miközben serkenti a sejtképződést. Mindez azonban csak a natúr rózsaolajra igaz, a szintetikus úton előállított olaj ugyanolyan kellemes illatú, de hatástalan.

A rózsaolaj a natúrkozmetika egyik legfontosabb hatóanyagaként számos testápoló termék alapja. Irritáló anyagokat egyáltalán nem tartalmaz, ezért allergiás bőrre is bátran alkalmazható.

Különösen hatékony a Rosa Mosqueta nevű vadrózsa olaja, amit nem a virág szirmából, hanem a magvakból nyernek. Teljesen illatmentes, ugyanakkor ránctalanító hatású, gátolja a pattanások kialakulását és kíméletes bőrradír.

 

Házi kozmetika – a legjobb receptek

A rózsa évszázadok óta jelentős szerepet játszik a gyógyászatban és a szépségápolásban. Jó néhány olyan ősi receptet ismerünk, amely felett a mai napig nem járt el az idő. Néhányat próbálj ki te is!

Bőrsimító maszk
Keverj el fél teáskanál folyékony mézet 1 teáskanál rózsavízzel és 2 teáskanál őrölt mandulával, majd vastagon vidd fel az elegyet az arcodra. 15 perc hatóidő után rózsavízzel mosd le a maszkot.

Frissítő arcvíz
Tölts üvegbe 50g rózsavizet, 50ml kalendulakivonatot és 4 csepp szantálfaolajat, majd erőteljesen rázzuk össze. Az arcunkat tisztítsuk meg, és vattalap segítségével óvatosan dörzsöld át a folyadékkal.

Egy csepp luxus
Vénusz illata – nem véletlenül nevezik így a csábítóan érzéki rózsakivonatot! Magad is készíthetsz belőle krémfürdőt, ha 2-2 csepp rózsaolaj és citromolajat feloldasz 3 evőkanál tejszínben. Add az elegyet a fürdővízhez – és merülj el benne.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL