GASZTRO

Kolbászos tojáspörkölt orsótésztával

Szerző:
Szabó Anna
A feledésbe merült tojáspörkölt. Néhány évtizeddel ezelőtt bizony elég gyakran készült tojáspörkölt a főzelékek mellé. Az emberek szerették ezt az egyszerű feltétet, melyet az idő múlásával szép lassan felváltott a fasírozott, vagy éppen a sült hús.

 

Hozzávalók

-       5 db tojás

-       1 pár debreceni

-       1 db vöröshagyma

-       1 ek sűrített paradicsom

-       1 tk paprikakrém

-       só

-       majoranna

-       kakukkfű

-       pirospaprika

-       2 dl víz

-       2 ek olaj

 Elkészítés

A tojásokat főzzük keményre, hideg vízben hűtsük le, pucoljuk meg, majd negyedeljük fel.

A debrecenit vágjuk vékonyabb karikákra, a vöröshagymát pedig aprítsuk fel.

Egy edényben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el üvegesre párolni. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, és néha megkeverve, pirítsuk pár percig. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a paprikakrémet, ízlés szerint fűszereket és pirospaprikát, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig, hogy a kolbász megfőjön, a szaft pedig kissé besűrűsödjön.

A megfőtt kolbászos alapba ezután helyezzük bele a felszeletelt főtt tojást, majd óvatosan rázogassuk össze, vigyázva, nehogy a tojás teljesen szétessen. Főzzük 2-3 percig, de közben többször rázogassuk meg az edényt.

Közben készítsünk hozzá ízlés szerint köretet. Tálaláskor a kolbászos tojáspörköltet kínálhatjuk kifőtt tésztával, krumplival, de adhatjuk főzelékekhez feltétként is.

 Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL