GYERMEK

Ha végre itt a nyár, Anyu feje néha fáj...

Szerző:
Szabó Anna
A nyári szünetet a kicsik és nagyok évről-évre egyaránt epekedve várják, a szülőknek viszont általában nagy fejtörést okoz, hogy mivel kössék le csemetéik idejét és energiáit. Egy jól megválasztott nyári tábor éppen ezért a gyermeknek nagy élmény, a szülőnek pedig nagy segítség lehet. Nézzük, hogy milyen tényezőket kell figyelembe venni egy nyári táborozás kapcsán.

 

Számos kérdés adódik a vakáció megszervezésekor: kivel, hova, hogyan fognak eljutni a kicsik és főleg, mennyibe fog kerülni?


A táborozás az egyik legpraktikusabb módja annak, hogy mi magunk és gyermekünk is jól járjon a nyári szünet ideje alatt. Mielőtt azonban a táboroztatás mellett döntenénk, mérlegeljük, hogy gyermekünk készen áll-e arra, hogy az otthontól távol töltsön el néhány napot. Fontos, hogy el tudja magát látni, tudjon egyedül fürdeni, fogat mosni, hajat szárítani, öltözködni és a zsebpénzével bánni. Ha úgy látjuk, hogy készen áll rá, akkor jön a többi eldöntendő kérdés: Milyen tábor? Kivel? Hol?


Az internet telis-tele van nyári táboros ajánlatokkal. Mielőtt azonban kiválasztanánk a megfelelőt, mindenképpen üljünk le gyermekünkkel beszélni, hogy milyen jellegű táborban venne részt szívesen. Semmi esetre se érezze, hogy kényszerből kell elmennie bárhova. Érdemes időben elkezdeni a nézelődést, nehogy beteljenek a helyek.


A gyermektáboroknál nagyon fontos szempont, hogy kikkel megy csemeténk. Szinte nyert ügyünk van, ha olyan gyerekek, felügyelők vesznek részt a táborban, akiket már ismer. Egy ismerős közegben ugyanis sokkal gyorsabban feloldódnak, és a honvágytól is kevésbé kell tartanunk. A legszerencsésebb, ha az osztállyal együtt tud elmenni valahova, hiszen akkor már a tábor első pillanatától kezdve adott a jó, összeszokott csapat.


A másik kulcstényező a helyszín. Azzal biztosan nem nyúlunk mellé, ha vízparti tábort választunk. Az önfeledt fürdőzés, és játék a strandon a meleg hónapokban szinte felülmúlhatatlan élmény a gyerkőcök számára.


Miután letettük voksunkat valamelyik tábor mellett, a foglalás előtt mindenképpen járjunk utána a helyszínnek, a szervezőknek, a programoknak és a leutazásnak – nekünk kell elvinnünk gyermekünket, vagy a szervezők intézik az utazást is? Tudakoljuk meg, hogy miket kell pontosan vinni a táborba, és e szerint pakoljuk össze a csomagot.
A tervezésnél vegyük számításba a költségeket is. A tábor részvételi díján kívül kalkuláljunk az esetleges utazás és a menza költségeivel, hiszen ezeket nem mindig tartalmazza az alapdíj. Gondoljunk a pluszban beszerzendő ruhák, vagy egyéb táborozáshoz szükséges eszközök költségeire is, úgymint: zseblámpa, sátor, hálózsák, gumicsizma. Ezen kívül célszerű zsebpénzzel is ellátni gyermekünket, hogy amennyiben szüksége lenne valamire a táborozás ideje alatt, azt meg tudja venni magának. Ha ezeket mind összegezzük, a végére gyakran drága mulatságnak bizonyul elküldeni csemeténket egy élménydús táborba – pláne, ha több gyermekünk is van.


Táborozás ingyen?

Annak érdekében, hogy az anyagi korlátok ne szabjanak határt az életre szóló élményeknek, érdemes körülnézni az ügyben is, hogy milyen táborozási lehetőségre lehet pályázni, akár osztályszinten is. Számos alapítvány szervez olyan táborokat, ahol ingyenes, vagy nagyon kedvezményes áron oldható meg a részvétel, de a vállalatok körében is érdemes körülnézni, hogy ki milyen aktivitással készül a vakáció idejére. A Vénusz például második éve lát majd vendégül iskolás osztályokat az 5 napos zánkai Naptáborban. A gyermekek osztálytársaikkal együtt a Balaton partján, változatos programokon vehetnek részt, strandolással egybekötve, a szülőket pedig nem terheli költség, hiszen a teljes ellátást és az utazást is a Vénusz állja. A Naptáborban való részvételért a promóciós Vénusz napraforgó étolajokkal és margarinokkal lehet pályázni.


További részletek és játékszabály: www.naptabor.hu

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL