GASZTRO

Háromszínű túrókrém

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

40 dkg friss tehéntúró
1 dl tejföl vagy tejszín
12 dkg porcukor
2 evőkanál baracklekvár
1 dkg kakaó
1 csomag vaníliás cukor
Fél citrom leve és héja
Mazsola
Darált mandula
Csokoládédara
Tejszínhab

 

Elkészítése:

A túrót összekeverjük a tejföllel (vagy tejszínnel) és a porcukorral. Villával lazítjuk, burgonyatörőn átnyomjuk, és három részre osztjuk. Az egyikbe baracklekvárt, a másikba kakaót és vaníliás cukrot, a harmadikba citromhéjat, illetve –levet keverünk. Miután mindegyiket jól eldolgoztuk, üvegtálban rétegenként egymásra simítjuk. Tetejét megszórjuk mazsolával, darált mandulával, csokoládédarával. Tejszínhabbal, mazsolával, mandulával, csokoládédarával egyaránt díszíthetjük, lehűtve kínáljuk.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL