2018. május 22. - Júlia, Rita
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. május 22. - Júlia, Rita
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Most ne szexeljünk... fáradt vagyok

Dénes Mónika

Ha a kapcsolatodban egyre sűrűbben hangzik el ehhez hasonló mondat, akkor bizony ott valami nagyon nem stimmel. Vajon miért van ez és mi a megoldás?

 

Egy unalmas, megszürkült kapcsolatban egyre kisebb a motiváció arra, hogy összebújjanak a párok. Csökken a vonzalom, mely a szexuális vágy csökkenését is eredményezheti. Ritkulnak az együttlétek, lehet, hogy a másiknak való örömszerzés már nem is fontos.

A fáradtság a túlzott kimerültség is oda vezethet, hogy jobban vágyik az ember egy kiadós alvásra, mint egy kiadós szexre

Ha ezek jellemzők a te kapcsolatodra is, akkor szerinted mindez meddig tartható állapot? Kinek jó ez? És ha nem jó egyikőtöknek sem, akkor vajon mi lesz a megoldás?
A testiség sok más tényező mellett, de egy nagyon fontos, hangsúlyos tényező egy párkapcsolatban. Ha nem kielégítő a szex, akkor az a kapcsolat más vonatkozásaira is negatívan hat, míg ha a kapcsolat valamilyen okból nem megfelelő, akkor az ki fog hatni a szexuális életre, annak minőségére, és mennyiségére is.


Persze mindez ellentétes előjellel is érvényes, vagyis, ha sikerül a szexuális nehézségeken felülkerekedni, és megoldást találni, akkor ez elősegíti a problémamegoldást más területeken is. Illetve, ha valamilyen párkapcsolati konfliktust sikerül rendezni, akkor a felek újra egymásra találhatnak az ágyban is. Mindenképpen meg kell beszélni a nehézségeket.


A baj gyakran a kommunikációban van. Azt hisszük, hogy tudunk kommunikálni, pedig nem tudunk. Az egyik azt hiszi, hogy a másik tud a bajáról, pedig honnan tudna, ha nem mondja el neki. Egymásra figyelés, kérdezés és beszélgetés helyett, a felek csak saját vélekedésüket, feltételezésüket forgatják a fejükben.

Ha csökken a vágy, akármi is az oka, feltétlenül beszéljetek róla!

A bajok elfojtásának rossz vége lehet: kiábrándulás, elkeseredettség, önbizalomvesztés, megcsalás, szakítás.

5 tanácsot szeretnék megosztani veled, amit minél előbb meg kellene fogadnod, ha negatívan változott a szexuális életetek.

5 tipp, ha nem működik a szex

5 tipp, ha nem működik a szex

1. Ne gondold rögtön azt, hogy a jelenség oka az érzelmek kihűlése


"Már nem szeretjük egymást annyira?" A vágy csökkenését gyakran félreértik, úgy gondolják, hogy kapcsolatukkal komoly baj van, mert társuk nem kívánja a velük való szexet olyan gyakran, mint ők. Az esetek legnagyobb részében nem erről van szó. Lehet, hogy egyszerűen stressz, vagy munka az ok. Álmosan nem szabad erőltetni az együttlétet, ilyenkor alvásra van szükség. Az egyetlen célravezető megoldás, ha megbeszélitek egymással érzéseiteket, problémáitokat. Ne feledd: a saját boldogságotokról van szó!

 

 Forrás: Párkapcsolatszervíz

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Kend fel ezt a maszkot az arcodra, és láss csodát - 20 perc múlva 10 évet tagadhatsz le!

Kend fel ezt a maszkot az arcodra, és láss csodát - 20 perc múlva 10 évet tagadhatsz le!

Nincs nő, akit akár tudatosan, akár tudat alatt ne zavarna a ráncosodás, a bőr öregedése. Tudtad, hogy erre van egy remek megoldás? Ha kipróbálod ezt a maszkot, te magad is meggyőződhetsz róla, ugyanis már egyetlen alkalommal legalább 10 évet letagadhatsz a korodból.

Tovább »
15 egyszerű szokás, mely éveket adhat az életedhez - Gondolkozz el rajta, és becsüld meg!

15 egyszerű szokás, mely éveket adhat az életedhez - Gondolkozz el rajta, és becsüld meg!

Ki ne szeretne egy kicsit tovább élni? Jó, ha tudod, hogy néhány egyszerű változtatással, már sok mindent elérhetsz ennek érdekében. Ez a 15 egyszerű szokás például nem csak egészségesebbé tesz, hanem a várható élettartamot is növeli.

Tovább »
Mennyire éget meg a szerelem a tüze a nyáron?  Oshun istennő már most megjósolja a nyári szerelmeket

Mennyire éget meg a szerelem a tüze a nyáron? Oshun istennő már most megjósolja a nyári szerelmeket

Oshun az egyik legnépszerűbb istennő az afrikai joruba vallásban. Ő a szerelem, a szexualitás, a termékenység, a szépség és a folyók, de még a jövőbelátás istennője is. Mint láthatod, hatalmában áll már most megmondani, hogy mi vár rád az idei nyáron, mit hoz neked a szerelem, egész pontosan, mennyire éget meg és akár még azt is megtudhatod, hogy ki által!

Tovább »

Kalkulátor

Általános női bántalmak

Sajnos egy nő gyakran ki van téve különféle „női problémáknak”. Elkeseredni azonban nem kell, mert van megoldás.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép