2018. augusztus 22. - Menyhért, Mirjam
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 22. - Menyhért, Mirjam
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Most ne szexeljünk... fáradt vagyok

Dénes Mónika

Ha a kapcsolatodban egyre sűrűbben hangzik el ehhez hasonló mondat, akkor bizony ott valami nagyon nem stimmel. Vajon miért van ez és mi a megoldás?

 

Egy unalmas, megszürkült kapcsolatban egyre kisebb a motiváció arra, hogy összebújjanak a párok. Csökken a vonzalom, mely a szexuális vágy csökkenését is eredményezheti. Ritkulnak az együttlétek, lehet, hogy a másiknak való örömszerzés már nem is fontos.

A fáradtság a túlzott kimerültség is oda vezethet, hogy jobban vágyik az ember egy kiadós alvásra, mint egy kiadós szexre

Ha ezek jellemzők a te kapcsolatodra is, akkor szerinted mindez meddig tartható állapot? Kinek jó ez? És ha nem jó egyikőtöknek sem, akkor vajon mi lesz a megoldás?
A testiség sok más tényező mellett, de egy nagyon fontos, hangsúlyos tényező egy párkapcsolatban. Ha nem kielégítő a szex, akkor az a kapcsolat más vonatkozásaira is negatívan hat, míg ha a kapcsolat valamilyen okból nem megfelelő, akkor az ki fog hatni a szexuális életre, annak minőségére, és mennyiségére is.


Persze mindez ellentétes előjellel is érvényes, vagyis, ha sikerül a szexuális nehézségeken felülkerekedni, és megoldást találni, akkor ez elősegíti a problémamegoldást más területeken is. Illetve, ha valamilyen párkapcsolati konfliktust sikerül rendezni, akkor a felek újra egymásra találhatnak az ágyban is. Mindenképpen meg kell beszélni a nehézségeket.


A baj gyakran a kommunikációban van. Azt hisszük, hogy tudunk kommunikálni, pedig nem tudunk. Az egyik azt hiszi, hogy a másik tud a bajáról, pedig honnan tudna, ha nem mondja el neki. Egymásra figyelés, kérdezés és beszélgetés helyett, a felek csak saját vélekedésüket, feltételezésüket forgatják a fejükben.

Ha csökken a vágy, akármi is az oka, feltétlenül beszéljetek róla!

A bajok elfojtásának rossz vége lehet: kiábrándulás, elkeseredettség, önbizalomvesztés, megcsalás, szakítás.

5 tanácsot szeretnék megosztani veled, amit minél előbb meg kellene fogadnod, ha negatívan változott a szexuális életetek.

5 tipp, ha nem működik a szex

5 tipp, ha nem működik a szex

1. Ne gondold rögtön azt, hogy a jelenség oka az érzelmek kihűlése


"Már nem szeretjük egymást annyira?" A vágy csökkenését gyakran félreértik, úgy gondolják, hogy kapcsolatukkal komoly baj van, mert társuk nem kívánja a velük való szexet olyan gyakran, mint ők. Az esetek legnagyobb részében nem erről van szó. Lehet, hogy egyszerűen stressz, vagy munka az ok. Álmosan nem szabad erőltetni az együttlétet, ilyenkor alvásra van szükség. Az egyetlen célravezető megoldás, ha megbeszélitek egymással érzéseiteket, problémáitokat. Ne feledd: a saját boldogságotokról van szó!

 

 Forrás: Párkapcsolatszervíz

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Napi Tarot - Szerda

Napi Tarot - Szerda

A Világ a teljességet, valamint az elért célt, egy fejlődési folyamat csúcspontját, sok esetben pedig az életcélt és a világban elfoglalt helyünket szimbolizálja.

Tovább »
A szerdai nap angyalüzenete

A szerdai nap angyalüzenete

Zadkiel arkangyal - Az egyensúly, vagy mérséklet ideje. Együttműködés és kompromisszum. Várd meg a tökéletes időzítést.

Tovább »
A napi jóslat Számodra - Szerda

A napi jóslat Számodra - Szerda

Tudd meg, melyik erő áll ma melletted, mit kell, vagy mit nem szabad tenned a mai nap.

Tovább »

Kalkulátor

Válassz masszázstípust!

Számos masszázsstílus létezik, és bár egy tapasztalt terapeuta bármilyen kezelést rá tud szabni bárkire, egyes technikák megfelelőbbek lehetnek, mint mások. Éppen ezért érdemes megismerned őket!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Dr. Jánky György

Plasztikai sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Dr. Jánky György

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép