KÖZÉRZET

Létünk kifürkészhetetlen útjai

Szerző:
Szabó Anna
Amikor megszületünk, egy céllal érkezünk ide a háromdimenziós létbe. Fontos, hová születünk, valamint azoknak a személyeknek a köre, akik a legalkalmasabbak arra, hogy azokat az impulzusokat biztosítsák számunkra, ami a legmegfelelőbb a tanulásunkhoz.

Ezért az apa, az anya, a testvérek, a gyerekeink a legfontosabb tanáraink is egyben. A tanulás sokszor kellemetlen, hiszen ahhoz, hogy a fejlődés a legmegfelelőbb legyen, meg kell ismernünk mindkét végletet, legyen az jó vagy rossz. Ez persze relatív, csak számunkra rossz vagy jó valami, a mi értékrendünk szerint. A fejlődés a két véglet megismerése és ezen belül a saját helyünk, középpontunk megtalálása. Ehhez ad egy támpontot a horoszkóp, ami meghatározza, hogy mik az elemi tanulnivalóink.


Ha nem jól veszed az akadályokat…

A betegségek szintén tanítóink. Jelzések számunkra, melyek arra hívják fel a figyelmünket, hogy nem vagyunk harmóniában önmagunkkal. Az ember fizikai testén számos apró pont található, amelyek szabályos vezetékeket képeznek. Ezek a szabályos vezetékek a meridiánok, a pontok pedig az akupunktúrás pontok. Két nagyon fontos meridián van, amelyben az energia állandóan áramlik (befogadó és kormányzó), ezek elől-hátul szinte körülölelik egy függőleges tengely mentén a testet. Létezik még 12 fő meridián, amelyben szabályos időközönként (2-2 óránként) végigáramlik az energia. Ezen kívül még számos meridián húzódik a testen, amelyek rengeteg akupunktúrás pontot foglalnak magukba.


Egy-egy nagyobb csomópontban találhatók a csakrák. Ez egy szankszkrit szó, aminek a jelentése, kerék. Valójában ezekből 7 nagyobb található a gerinccsatornához kapcsolódva és számos kisebb. Tölcsérformájuk van, és ezen keresztül veszi fel és adja le a test az energiát, attól függően, hogy milyen irányban forog az adott csakra.



Az apai és az anyai impulzus egyaránt fontos, hiszen az egyik részről yang a másik részről yin energiát, mintákat kapunk. Ugyanerre az analógiára épülve a Föld energiája yin, az Ég energiája pedig yang töltést ad. A fizikai testünk sem azonos töltésű, a baloldal a yin, a jobb oldal pedig a yang energiát képviseli. A rendszerben a meridiánok is párosával működve látják el energiával a fizikai testet. A yin meridiánok áramlása a föld felől, a yang meridiánoké pedig az ég felől a föld felé történik.


Ez a bonyolult rendszer biztosítja a tökéletes energiaáramlást és eloszlást a test felszínén és a testben.


Többféle szemlélet van, a legelfogadottabb szerint 

3 fő energia táplálja az emberi testet, ezek:

- az örökölt energia (vesében tárolódik), mely meghatározza az ember ellenállóképességét, életének a hosszát stb., 
- táplálkozásból származó energia
- légzésből származó energia

A betegség kialakulásának első rizikófaktora ennek a 3 energiának valamilyen hiánya. Már az anyaméhben is éri a magzatot számos impulzus, amire valamilyen formában reagál.


Az egó nem ellenség

Az egó összetett dolog, ami csak később, lassan alakul ki. Fontos szerepe van, hiszen védi a személyiséget és segíti a fejlődést. Rengeteg eleme van, pl.: harag, irigység, mohóság, falánkság, féltékenység, félelem stb. Amíg ezek az elemek gyengék addig a személyiség fejlődik. 

Két irányból érheti az embert az energiaáramlására ható negatív impulzus: külső és belső úton. A külső hatás, amikor valakit egy másik ember, egy kellemetlen szituáció rövidebb-hosszabb ideig egy számára ismeretlen helyzetbe hoz. A helyzet számára lehet kellemetlen, megalázó, félelmet keltő stb. A belső hatás, pl. hibás gondolkodás, rossz döntés egy ismeretlen helyzetben. A kettő között az a különbség hogy a külső hatás mindig karmikus, azt meg kell tapasztalni a továbblépés érdekében. A belső hatás pedig elkerülhető, ha a dolgokat tisztán, átgondolva nem valamelyik egóelemtől vezérelve tesszük.

Ezek a hatások a meridiánokban az energiaáramlást:

- lelassítják
- blokkolják
- megfordítják.



Energiablokkok és pangás

Az energiák áramlásának a zavarai kezdetben csak az aurán látszanak. Az aura a fizikai testet veszi körül, védve a külső energetikai behatásoktól. Egy idő után azonban az aura elkezd vékonyodni, és már nem tudja ellátni eredeti feladatát. Lassan az elvékonyodott aura mögötti terület megbetegszik. A betegség típusa mindig attól függ, hogy az adott területen energiahiány, vagy többlet (blokk /pangás) alakul ki.


Minden mozgásban van, és ez a mozgás biztosítja a fejlődést. Ez a dinamika jellemzi a fizikai síkot, ahol élünk. Sokan vágynak a tökéletesre, de az a tökéletes, hogy a végletek között kialakul az egyensúly. A meridiánokban rendellenesen áramló energia nemcsak az aurán látszik. Az izmok, ahol az energia pályája van, szintén fontos jelzést adnak a kialakulóban levő betegségre. Nagyon jó erre a népi nyelv: pl. nyakas, nem hajlik a dereka, nem hajlik a térde, fennhordja az orrát stb.

Az élet olyan, mint egy inga, ami a két impulzus, a jó és a rossz, a fény és az árnyék, a yin és a yang, a két véglet között dinamikusan változik. Sok ember számára ez kihívás és így egészséges fejlődést jelent. De mások számára néha nagyon nagy teherként jelentkezik. Mivel szabad akaratunk van, ezért sokan ezt a képzeletbeli ingát megpróbálják számukra pozitív irányba kilendíteni, de az inga ugyanakkora erővel vissza is fog lendülni, követve a dinamika törvényét, aminek az eredménye pontosan az ellenkezője lesz: nem az elvárt boldogság, hanem mély depresszió. Az egyensúly mindig létre fog jönni, bármit teszünk.


Ha az embert túl sok impulzus éri, akkor az egó valamelyik eleme elkezd erősödni, és az egyensúly az egó és a személyiség között megbomlik. Minden egyes érzelem kapcsolódik valamelyik meridiánhoz.

Például

Szomorúság, bánat - tüdő
Harag - máj
Keserűség - epehólyag
Öröm - szív
Félelem - vese
Gond, rágódás – lép


Ilyen módon az érzelem hiánya vagy többlete kihat az adott meridiánra, megbontva annak egyensúlyát.

Az egó, a vágyak erősödése a már említett belső hatásokat okozza, amely mindig hibás, merev gondolkodásból ered. Az egó soha nem életképes a jelenben, mindig csak a múltban és a jövőben tud élni, hiszen a jelen a realitás, a jövő az ígéretek területe. Ha gyenge az egó akkor az ember képes a jelenben élni, de van egy egészséges ösztönző erő, ami fejlődésre készteti. Ha viszont megerősödnek a vágyak, akkor az ember már csak egy képzelt boldogságra és jövőkép után áhítozik, egyben lekési a jelen minden egyes pillanatát, lehetőségét.


A gondolatainkkal szüljük meg és tápláljuk az egó elemeinket

Példa: ’A’ észreveszi, hogy valaki elvitte a könyvét, a hiány megszüli a gondolatot "valami szemét ellopta a könyvemet". Ez a gondolat lejut az érzelmi központba (gyomor, szív) az agyból, és mint harag elementál energiát fog elvonni az adott területről (máj-meridián), majd elkezdi keresni ’A’ a bűnöst. Meglátja ’B’ kezében a könyvét, aki egy hatalmas nagydarab fickó. A gondolat újra megjelenik ’A’: fejében "mi van, ha jól meg fog verni ’B’?". A gondolat ismét lejut az agyból az adott területre, de most a vese-meridiánt blokkolva, mint félelem egóelem.
A vágyak ugyanígy működnek. Mindig csak a jót és a szépet akarjuk, a rossz, a kellemetlen annak ellenére, hogy a fejlődés a tanítás több benne, nem kell senkinek. Pedig az energiák csak párosan lépnek fel.

  

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL