SZÉPSÉG

Tavaszi virágok ihlette menyasszonyi smink

Szerző:
Szabó Anna
Már javában tart az idei esküvőszezon, és minden nő, élete egyik legemlékezetesebb napján a legtöbbet szeretné kihozni magából. Miután kiválasztásra került a ruha és a kiegészítők, bizony nem feledkezhetünk meg a mindezt megkoronázó sminkről sem. Most mutatunk egy egyszerűen elkészíthető, mutatós, elegáns menyasszonyi sminket - lépésről lépésre.

 

A menyasszonyi smink fontos tulajdonsága a tökéletesség, amire már az első lépések megtételekor is ügyeljünk. Így tehát elengedhetetlen - a bőr hidratálását követően - egy közepesen fedő alapozó a bőr egységesítéséhez. Ezzel elkerüljük a maszkhatást, a problémás területekre viszont még vihetünk fel egy tökéletes fedésű korrektort.

A tökéletes, ragyogó kinézetet a szem alatti karikák eltüntetésével még fokozhatjuk, melyhez egy világosabb, folyékony állagú korrektort válasszunk. Ezt a képen látható módon, háromszög alakban vigyük fel a szem alá.

Mielőtt nekilátnánk a szem sminkelésének, egy jó minőségű szemhéjalapozót is érdemes felvinni, ami megakadályozza, hogy a szemhéjpúder beleüljön a ráncocskákba, illetve, hogy felerősítse és megkösse a színeket.

Kezdjük el a szem sminkelését

Elsőként egy krémes, bronzos szemhéjfestéket tegyünk fel a mozgó szemhéj egész területére.

Figyeljünk rá, hogy csak egy vékony réteget vigyünk fel. Erre azért van szükség, hogy a fölé kerülő szemhéjpúder szaténosabb, fényesebb beütésű legyen.

A mozgó szemhéj közepére fókuszálva vigyünk fel egy fényes, világos rózsaszínes árnyalatot egy lapos ecset segítségével.

A szem külső felére pedig lila szemhéjpúder kerüljön. Én most egy pigmentet használtam, aminek előnye, hogy nem kell a színt építeni, mert egy ecsethúzással is kellően pigmentált. Ez után a rózsaszín és a lila találkozását mossuk össze.

A szemránc vonalába, azaz a mélyítő vonalba egy matt, enyhén mályvás barna árnyalatot használtam, amely egy pici mélységet ad a szemnek. Ennek széleit gondosan satírozzuk el. Ehhez csak kitartás kell, semmi más. Addig „maszatoljuk” a széleket, ameddig természetes átmenetet nem kaptok a bőr és a szín között.

Az alsó szempillasorba egy vékony ecset segítségével a szemhéjon is használt színeket vigyünk fel. Tehát a külső sarokba egy kis barnás árnyalat kerüljön, a középső részre pedig egy csipetnyi lila.

Az élénkebb, üdébb tekintet előcsalogatásához is alkalmazhatunk egy aprócska trükköt, amihez csupán egy kellően krémes állagú szemceruzára lesz szükség. Ám ha ez nincs, egy erősebben pigmentált fehér szemhéjpúder is tökéletesen megteszi. Ezt a világos színt ugyanis a szemöldök alá, a szemöldökcsontra, illetve a belső szemzugba visszük fel. Ha te is ceruzát használsz, akkor a vízvonalra is használhatod, mint ahogyan azt én is tettem.

Ezek után már csak a kedvenc szempillaspirálunkat használjuk, illetve igazítsuk meg a szemöldököt egy szemöldökceruza segítségével.

Az arc befejezése

Az arc befejezéséhez használjunk egy kis púdert, különösen ügyelve a T zónára, tehát az orr és a homlok területére, ahol hajlamos a bőr az átfényesedésre. Erre kerülhet egy leheletnyi rózsás pirosító, az ajkakra pedig egy hasonló rúzs vagy szájfény.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL