2017. november 20. - Jolán
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. november 20. - Jolán
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ajándékozz biztonságod kedvencednek!

Lépj a tettek mezejére! Bármennyire is ijesztő a gondolat, de kedvencednek azzal teszed a legjobbat, ha minél hamarabb ivartalanítatod. Ezzel nem csak megelőződ a véletlen és nem kívánt szaporulat világra jöttét, de megelőzöl számos betegséget is, mint a gennyes méhgyulladás vagy az ivarszervek rákos megbetegedései!

 

Az ivartalanítás egy rövid, altatásban végzett beavatkozás, melynek során a herék vagy a petefészek eltávolításra kerülnek. Célszerű az állatorvossal előre megbeszélni, mit nézzen meg, vagy végezzen el a műtét során az ivartalanításon túl.


Kezdj tehát készülődni, és írj listát!


Keresd fel az állatorvost és tudakozódj, vállalja-e kedvenced ivartalanítását, ha igen akkor mikor és persze mennyiért. Kérdezz rá, szokott-e részt venni ivartalanítási akciókban, és ha ez elérhető nála beszéljétek meg abban az időben alkalmas lenne-e a kutyád műtétje (tüzelés, allergiás időszak stb).

Érdemes ilyenkor elvégeztetni a fogkőleszedést és egyéb olyan vizsgálatot, amit a kutyád nehezen visel éberen, pl. fülek átnézése és kitisztítása..
Ha megvan az időpont, a műtétet megelőzően vidd el kedvencedet "átnézetni", ilyenkor a doki ráhallgat a szívére, és meggyőződhet róla: az eb jó kondiban fut neki a beavatkozásnak.


Légy nyugodt!


Kérdezz meg mindent, amit még fontosnak vélsz és készülj fel: szerezz be műtét utáni gallért, hiszen az ivartalanítás után erre szükségetek lesz, és/vagy a kutyádra megfelelő méretű rugdalózót valamelyik turiban. Kérdezz rá az állatorvosnál, hogy szükségesnek látja-e a műtét előtt a kutya immunrendszerének erősítését, és ha igen, azt tartsd a műtét utáni időben is. A beavatkozás előtti napon már ne egyen az eb! A műtét után, amikor már magától stabilan tud menni és inni, ha igényli könnyű vacsorát - áztatott tápot, konzervet, párizsit, rántott levest, vagy amit szívesen fogyaszt - nyugodtan ehet. A műtét alatt kapnak fájdalom csillapítót és antibiotikumot, de ha az orvos javasolja, szükség esetén a 2-3-4. napon is szükség lehet rá (de vigyázz, ilyenkor nagyon tudnak színészkedni).


Sok kutya a műtét után nem igényel semmiféle különleges kezelést, és különösen érdemes ilyenkor csendes, nyugodt helyen magukra hagyni őket. Ez lenne a falkában is természetes, hiszen az elesetteket, betegeket természetes közegükben sem rajonganák körül a többiek...majd ők keresik a
társaságot, ha jobban lesznek. Természetesen azért a sebet mindennap ellenőrizd, főleg ha több kutyád is van, hiszen érdekes szaga van, mindenki meg akarja majd szagolni, nyalni! És figyelgesd, kedvenced iszik és ürít-e rendesen. Ha a második napon a kedve és étvágya megfelelő, akkor fellélegezhetsz, mert túl vagy egy súlyos és fontos lépésen! Tízedik napon kutyád vígan mehet vissza kontrollra és varratszedésre.


Lépj a tettek mezejére és gyarapítsd az elkötelezett gazdik táborát. Ivartalaníttasd kedvencedet.... és természetesen, ha még nincs regisztrált chipje, akkor ajándékozz neki biztonságot!

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

6 zseniális logikai fejtörő, amit nem is olyan könnyű megoldani!

6 zseniális logikai fejtörő, amit nem is olyan könnyű megoldani!

Ma nem is egy, hanem rögtön 6 elképesztően szórakoztató és zseniális logikai fejtörőt hoztunk azért, hogy a kedvedben járjunk! De jobb, ha tudod, hogy ezek nem lesznek ám olyan könnyűek, komolyan meg kell dolgoztatnod ahhoz az agyadat, ha meg akarod kapni a helyes válaszokat! Na jó, azért nem is kell majd őket túlbonyolítani, mert hajlamosak vagyunk ilyenkor túl logikázni a dolgokat, mikor egyszerűen csak észre kellene venni a teljesen nyilvánvaló jeleket…

Tovább »
Válassz egy tündért és fedezd fel, mivel vonzod magadhoz az embereket - Képes pszichológiai teszt

Válassz egy tündért és fedezd fel, mivel vonzod magadhoz az embereket - Képes pszichológiai teszt

A tündérek ragyogó spirituális teremtmények, amelyekre „lefokozott” angyalokként, vagy varázslók szolgálójaként tekintenek. A mesékben gyakran vonzó és elbűvölő erdei szellemek, akik rejtve maradnak az emberek elől. A tündérek különböző és sokszínű osztályokba sorolhatók, így választásod elárulja, hogy mivel vonzol magadhoz másokat. 

Tovább »
A Fortuna Privata varázzsal szerencsés leszel a szerencsejátékokban - Nagyon hatásos!

A Fortuna Privata varázzsal szerencsés leszel a szerencsejátékokban - Nagyon hatásos!

Régóta lottózol és eddig csak kis nyereményeid voltak vagy esetleg semmi? Esetleg néha szeretsz a kaparós sorsjegyekkel próbálkozni? Vagy csak jó volna, ha legalább az internetes játékokban több szerencséd lenne? A Fortuna Privata varázs segítségével olyan szerencsével ruházhatod fel magadat, amivel szerencsésebb leszel a szerencsejátékokban! Azért ne ess át a ló túloldalára és óvatosan használd, mert elhiheted, hogy működik!

Tovább »

Kalkulátor

Gyógyító Kristályok

Már az emberiség kezdete óta él az a hit, hogy a kristályok gyógyító erővel bírnak. Válaszd ki, mi a problémád, vagy betegséged, és megtudod, hogy mely kristállyal gyógyíthatod.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Piros Katalin

Schüssler só tanácsadó, sorselemző

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Piros Katalin

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép