2018. augusztus 22. - Menyhért, Mirjam
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 22. - Menyhért, Mirjam
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Ajándékozz biztonságod kedvencednek!

Lépj a tettek mezejére! Bármennyire is ijesztő a gondolat, de kedvencednek azzal teszed a legjobbat, ha minél hamarabb ivartalanítatod. Ezzel nem csak megelőződ a véletlen és nem kívánt szaporulat világra jöttét, de megelőzöl számos betegséget is, mint a gennyes méhgyulladás vagy az ivarszervek rákos megbetegedései!

 

Az ivartalanítás egy rövid, altatásban végzett beavatkozás, melynek során a herék vagy a petefészek eltávolításra kerülnek. Célszerű az állatorvossal előre megbeszélni, mit nézzen meg, vagy végezzen el a műtét során az ivartalanításon túl.


Kezdj tehát készülődni, és írj listát!


Keresd fel az állatorvost és tudakozódj, vállalja-e kedvenced ivartalanítását, ha igen akkor mikor és persze mennyiért. Kérdezz rá, szokott-e részt venni ivartalanítási akciókban, és ha ez elérhető nála beszéljétek meg abban az időben alkalmas lenne-e a kutyád műtétje (tüzelés, allergiás időszak stb).

Érdemes ilyenkor elvégeztetni a fogkőleszedést és egyéb olyan vizsgálatot, amit a kutyád nehezen visel éberen, pl. fülek átnézése és kitisztítása..
Ha megvan az időpont, a műtétet megelőzően vidd el kedvencedet "átnézetni", ilyenkor a doki ráhallgat a szívére, és meggyőződhet róla: az eb jó kondiban fut neki a beavatkozásnak.


Légy nyugodt!


Kérdezz meg mindent, amit még fontosnak vélsz és készülj fel: szerezz be műtét utáni gallért, hiszen az ivartalanítás után erre szükségetek lesz, és/vagy a kutyádra megfelelő méretű rugdalózót valamelyik turiban. Kérdezz rá az állatorvosnál, hogy szükségesnek látja-e a műtét előtt a kutya immunrendszerének erősítését, és ha igen, azt tartsd a műtét utáni időben is. A beavatkozás előtti napon már ne egyen az eb! A műtét után, amikor már magától stabilan tud menni és inni, ha igényli könnyű vacsorát - áztatott tápot, konzervet, párizsit, rántott levest, vagy amit szívesen fogyaszt - nyugodtan ehet. A műtét alatt kapnak fájdalom csillapítót és antibiotikumot, de ha az orvos javasolja, szükség esetén a 2-3-4. napon is szükség lehet rá (de vigyázz, ilyenkor nagyon tudnak színészkedni).


Sok kutya a műtét után nem igényel semmiféle különleges kezelést, és különösen érdemes ilyenkor csendes, nyugodt helyen magukra hagyni őket. Ez lenne a falkában is természetes, hiszen az elesetteket, betegeket természetes közegükben sem rajonganák körül a többiek...majd ők keresik a
társaságot, ha jobban lesznek. Természetesen azért a sebet mindennap ellenőrizd, főleg ha több kutyád is van, hiszen érdekes szaga van, mindenki meg akarja majd szagolni, nyalni! És figyelgesd, kedvenced iszik és ürít-e rendesen. Ha a második napon a kedve és étvágya megfelelő, akkor fellélegezhetsz, mert túl vagy egy súlyos és fontos lépésen! Tízedik napon kutyád vígan mehet vissza kontrollra és varratszedésre.


Lépj a tettek mezejére és gyarapítsd az elkötelezett gazdik táborát. Ivartalaníttasd kedvencedet.... és természetesen, ha még nincs regisztrált chipje, akkor ajándékozz neki biztonságot!

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ha megtudod, milyen jó hatással van rád a maszturbáció, még ma éjjel nekikezdesz!

Ha megtudod, milyen jó hatással van rád a maszturbáció, még ma éjjel nekikezdesz!

Köztudott, hogy önkielégítést végezni remek érzés, de gondoltad volna, hogy az egészségre is kiváló hatással van? Nézzük, mire jó, ha maszturbálsz!

Tovább »
2 amatőr detektíveknek való fejtörő! - Lássuk, hogy birkózol meg velük!

2 amatőr detektíveknek való fejtörő! - Lássuk, hogy birkózol meg velük!

Nem csak úgy tudod jó kondiban tartani az agyadat, hogy örökösen csak osztol meg szorzol vagy memóriajátékokat játszol. Úgyis csinálhatod, mint a profik, a nagy detektívek, akik gondolkodással, logikázással tréningezik az elméjüket! Hoztunk már két ilyen fejtörőt, amiből mindjárt ki is fog derülni, milyen detektív lennél!

Tovább »
Mely érzelem hat rád mostanában? - A virágnyelvből kiderül

Mely érzelem hat rád mostanában? - A virágnyelvből kiderül

A virágokat évszázadok óta érzelmeink közvetítőjeként használjuk. Társunknak, családtagjainknak, barátainknak egy-egy szál virággal mondjuk el, hogy fontosak a számunkra. Azonban vannak pillanatok, amikor nem vagyunk egészen tisztában azzal, hogy milyen folyamatok is zajlanak bennünk, ilyenkor az a virág, amelyik igazán vonzz, rámutathat valódi érzéseinkre.

Tovább »

Kalkulátor

Összeillesz a pároddal?

Add össze születési dátumotok számait egyesével, majd egyszerűsítsd egyjegyűre. Keresd ki a saját és a párod életszámát, és megtudod, mennyire lesz harmonikus a kapcsolatotok, illetve, milyen konfliktusok várhatók.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Katharine Wood

Horary asztrológus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Katharine Wood

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép