KÖZÉRZET

Így szerezd vissza az életerődet

Szerző:
Szabó Anna
Emlékszel még, milyen volt? Amikor már hajnalban kidobott az ágy. Amikor reggeltől estig futkároztál, és nem azért aludtál délután, mert szükséged volt rá, hanem azért, mert a mamád megkövetelte. Gyermekként még kifogyhatatlan energiád volt. És most?

 

Mi történt?

A világon mindenütt ugyanaz történik az emberekkel: felnőnek, és közben valahogy kinövik a fiatalság pezsgését.


De miért?

Az emberi test elvileg képes arra, hogy évtizedeken át jól működjön. Mégis irigykedve nézzük azokat, akik nemcsak fiatalabbnak tűnnek saját koruknál, de a mozgásuk, az életvitelük is fiatalosabb.


A kulcs a belső energia

Nem egyszerűen a test belső energiája, hanem az egyes sejteké. A sejtek, amelyeket megfosztanak a számukra szükséges tápanyagoktól, már nem nyújtják teljesítményük legjavát. Egyre kevésbé látják el feladatukat, zsugorodni kezdenek, és szó szerint egyre sötétebbek lesznek a fény, a táplálék és az oxigén hiánya miatt. Ma a súlyfeleslegtől, az allergiától, magas vérnyomástól, cukorbetegségtől, több ember szenved, mint amennyien a II. világháborúban meghaltak. (Ez pedig nem kis mennyiség!)

A szervezetünk jelez nekünk. Csak észre kell venni a jeleket, melyek az elsavasodás egyre szembetűnőbb jelei az „újbiológia” szerint. 
Mindenkinek vannak fontos dolgok az életében, de ha rangsorolni kell őket, akkor legtöbb esetben az egészség kerül az első helyre.(Sajnos sokszor csak akkor, amikor már érezzük a hiányát.)



A Te életedben hányadik helyen áll? 

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg számodra is érdekes és fontos lehet az, amit a lúgosítás képvisel…


Mire kell figyelni?

Arra, hogy kevésbé savasítsuk a szervezetünket. Első és legegyszerűbb lépés a táplálkozási szokásaink átvizsgálása, és szükség szerinti „átreformálása”. Sajnos a mai kor táplálkozási szokásai eléggé eltolódtak a savasító ételek és italok irányába. Amire törekednünk kellene, hogy legalább 80%-ban lúgosító, és maximum 20%-ban savasító - táplálékot vegyünk magunkhoz.


Ha valaki komolyan szeretné a táplálkozásával is segíteni a szervezetét, akkor érdemes odafigyelni, arra, hogy sok zöldséget, salátát, csíranövényt, citrusfélét, hasznos olajokat, mint extra szűz olíva, lenmagolaj, tengeri halak olaja, ligetszépe olaj, kókuszolaj, avokádó olaj, borágó olaj, tőkehalmáj-olaj rendszeresen legyen az étrendjében. Fontos továbbá, hogy élesztőmentes teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret, húsok közül (ha még kívánjuk) inkább csak halat fogyasszunk, és rengeteg tiszta vizet igyunk. Kerüljük a szénsavas és cukros üdítőket, kávét, alkoholos italokat, süteményeket, tésztákat,”mű ételeket”, gombákat, vörös húsokat és úgy általában mindent, ami tartalmaz: élesztőt, fehérlisztet és cukrot.


Újbiológia

A lúgosítás és „újbiológia” témakörében hasznos információkat nyújt egy amerikai sejtbiológus Dr. Robert O Young: pH csoda című könyve. Az alábbiakban bemutatok néhány részletet Dr. Robert O. Young könyvéből. A könyvben található tudás új dimenziókat nyit meg, és átértékeli az egészség és a betegség fogalmait. 


Mindennek az egyensúly a lényege

Az univerzum úgy működik, hogy ellentétpárokat tart egyensúlyban, és a testedet alkotó univerzum sem különbözik ettől. Amikor az egyensúly megbomlik, a betegség tünetei jelentkeznek: alacsony energiaszint, fáradtság, túlsúly, ködös gondolkodás, fájdalmak, komoly rendellenességek. 


Ez a könyv az egyensúly (egészség) helyreállításáról szól: energia, szellemi frissesség, a testi rendszerek zökkenőmentes működése, tiszta, csillogó szem, szép bőr, és egy karcsú, jó állapotban lévő test. Mindössze annyit kell tenned, hogy körülnézel, és világosan látszik, hogy a legtöbb, modern életmódot élő ember súlyos egyensúlyhiányban szenved.

Elhízottak. Fáradtak. Idő előtt öregszenek. Talán Te is. Nagy az esélye annak, hogy szeretteid közül legalább egyvalaki a három leggyakoribb gyilkos kór valamelyikében szenved: szívbeteg, rákos, vagy cukorbeteg. Elfelejtettük, hogy az a természetes, ha a halálunk – és az életünk – egészséges! Valójában, mindenkinek veleszületett joga van ahhoz, hogy egészségesen élhessen, egészen a halála napjáig. 


A vérünk enyhén lúgos, ne savasítsd el!

Abból a feltevésből indulunk ki, hogy az összes egyensúly közül, amit az emberi test igyekszik fenntartani, a legdöntőbb a sav-bázis (vagy sav-lúg) egyensúly. A test a végletekig képes elmenni abban az igyekezetében, hogy fenntartsa a megfelelő, enyhén lúgos természetű vért. Éppen úgy, ahogy a test hőmérséklete nagyon szigorúan szabályozott, a vérnek is egy nagyon szűk-enyhén bázikus, vagyis lúgos -pH tartományban kell mozognia. A test mindent megtesz azért, hogy ezt az állapotot fenntartsa - még akkor is, ha ez más szövetek vagy szervrendszerek károsodásával jár. Ezért nagyon könnyen és gyakran előfordul az, hogy a testi szövetek elsavasodnak. Ez az egyensúlyhiány káoszhoz vezet, és megnyitja az utat a betegségekhez. Belső nedveink PH szintje (sav-bázis aránya) testünk minden egyes sejtjére hatással van. A test nem tolerálja jól a túlzott savas eltolódásokat. Valójában, a teljes anyagcsere-folyamat a kiegyensúlyozott belső bázikus (lúgos) környezettől függ.


Összefoglalva, a túlsavasodás az egész életre kihat, és mindenféle betegséghez vezethet! A feladat vagy inkább lehetőség tehát adott mindenki számára! Állítsuk vissza, vagy tartsuk meg az egyensúlyt. 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL