Hozzávalók:
Tészta:
350g liszt
1tk sütőpor
180g cukor
200g enyhén sózott vaj
3 tojás
1 citrom leve
Krém:
2 tojássárgája
50g cukor
2ek kukoricakeményítő
250ml tej
Elkészítése:
1. A lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálban keverd össze. Add hozzájuk a puha, felkockázott vajat, 1 egész tojással kikevert 2 tojássárgáját, valamint a citromhéjat.
2. A hozzávalókat gyúrd össze, és a tésztát formázd gömbölyűre. Csomagold műanyag fóliába, és tedd egy órára a hűtőszekrénybe.
3. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
4. Készítsd elő a krémet. Keverd ki alaposan a tojások sárgáját a cukorral. Kevés tejben csomómentesre keverd ki a kukoricakeményítőt, majd a maradék tejet egy lábasban forrósítsd fel. A forró tejet keverd a cukros tojássárgájához, akárcsak a keményítőt. Öntsd vissza a lábosba a keveréket, s nagyjából főzd további 5 percig, míg sűrűsödni nem kezd.
5. Nagyjából egyharmad-kétharmad arányban oszd ketté a pitetésztát. A nagyobb részt nyújtsd kerekre, s bélelj ki vele egy tortaformát. Kend rá a krémet. Sodord ki a másik tésztát is, és fektesd a krém tetejére.
6. Húzz mintákat a pite tetejére, majd 30 perc alatt süsd meg.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK