2 csirkemell csonttal és bőrrel
5dl csirkemell alaplé
10g friss hámozott gyömbér
100g hónapos retek (vagy uborka)
150g vegyes saláta
1ek szezámmag
Só és szecsuáni bors
Az öntethez:
2ek földimogyoró olaj
3ek szójaszósz
2ek rizs- vagy almaecet
Fél kk fruktóz
2 gerezd összetört fokhagyma
3 apróra vágott mogyoróhagyma
Fél kk paprikakrém
1. A gyömbérrel felforraljuk a csirkealaplevet. Belerakjuk a csirkemelleket, és gyöngyözgetve 20 percig főzzük kis lángon. A főzőlében hagyjuk lehűlni.
2. Megtisztítjuk és megmossuk a retket (vagy meghámozzuk az uborkát). Vékony karikákra vágjuk. Megmossuk és átválogatjuk a salátát, csíkokra vágjuk, majd elosztjuk 4 tányéron. Összekeverjük az öntethez valókat, 2 evőkanálnyit a salátára öntünk, és jól összekeverjük.
3. Lecsepegtetjük a csirkemellet, leszedjük a bőrét, kicsontozzuk. Felszeleteljük, a salátára rakjuk, és leöntjük a maradék öntettel.
4. Megszórjuk a retek- (vagy uborka-) karikákkal, a szezámaggal, a szecsuáni borssal, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK