GASZTRO

Szomorúság űző csokis pite

Szerző:
Szabó Anna
Készülsz a bikini-szezonra? Akkor még véletlenül se kattintsd le ezt a receptet. Ugyanis ez a sütemény minden csak nem diétás!

Hozzávalók:

Édes tészta:
100 g cukor
2 tojássárgája
1 csipetnyi só
Fél rúd vanília
200 g átszitált liszt
125 g vaj

Csokoládékrém:
2 dl tej
60 g cukor
1 zacskó vanliás cukor
100 g vaj
2 evőkanál kakaó
200 g 70%-os étcsokoládé
80 g csokoládébevonó

 

Elkészítése:

1. Először készítsük el a csokoládékrémet: időnként megkeverve forrald fel mérsékelt hőfokon a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kockákra vágott vajat. Szitáljuk a kakaót egy tálba.

2. Öntsük hozzá a tejet, állandóan kevergetve. Töltsük át az egészet az edénybe, és főzzük az első gyöngyözésig, folyamatosan keverve. Tegyük bele a darabokra tört csokoládét. Hagyjuk pihenni 5 percig, amíg a csokoládé feloldódik, majd verjük fel kézi habverővel. Hagyjuk kihűlni.

3. Készítsük el a tésztát: öntsük a lisztet egy mély tálba. Mélyítsünk egy lyukat a közepébe, dolgozzuk bele ujjheggyel a vajat, és adjuk hozzá a sót, a porcukrot, a félbevágott vaníliarúd elkapart szemcséit és a tojásokat. Keverjük jól el, és formáljunk belőle tésztagolyót. Takarjuk be konyharuhával és tegyük hűtőbe 30 percre. Melegítsük a sütőt 200 ºC-ra.

4. Nyújsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy 18-20 cm átmérőjű formát. Fedjük be a tésztát sütőpapírral és szárazhabbal. Tegyük sütőbe és addig süssük, amíg a tészta szélei nem kezdenek el enyhén barnulni. Vegyük le a sütőpapírt és a habot, és süssük még 5 percig.

5. Öntsük a csokoládékrémet a tésztára, és hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a bevonatot, és hagyjuk hűlni. Majd egyenesen fedjük be vele a lepényt.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL