KÖZÉRZET

Kipróbáltunk egy űrhajósoknak tervezett edzőgépet!

Szerző:
Szabó Anna
Minap meglepődve olvastam egy magazinban, hogy Rubint Réka megtalálta a tökéletes edzőjét. Azt hiszem, mindenkitől természetes reakció – főként a bikini-szezon kapujában – ha szeretné közelebbről megismerni az illetőt. Időközben kiderült, hogy inkább gépet, vagy edzésformát… De ne szaladjunk annyira előre!

A május mindig jó apropó visszatalálni az egészséges életformát jelentő útra, jelentsen ez bárkinek bármit. Számomra ez közel sem egyszerűen a jó kondit takarja, hanem ami ezzel együtt jár. Például, ha reggelente, nem kell „darabos” háttal ébrednem, az ülőmunkától nem fájdul meg estére a hátam vagy derekam, ha combom nem puhány tésztaként követi lépteim… Nyilván minden harminc feletti nő megküzd ezzel az életérzéssel rendszeresen, azonban a tükör előtt mindig magunkra maradunk a gondolattal és a testünkkel.

De visszatérve Rubint Rékához: rövid kutatómunka után kiderült, hogy ő bizony szívesen edz vibrációs edzőgépen, és a az újságban a Power Plate masináját láthattam. Ezután jöttek csak az igazi meglepetések számomra. A Power Plate edzés alig fél órát vesz igénybe, tehát ha még a női cicomát is hozzáveszed, akkor sem kell rá többet szánnom az életemből, mint egy órát. Ráadásul nem is drága, sokszor akcióznak a termekben, valamint több stúdióban próbaedzésre is van lehetőség. Legyűrve minden gátlásomat, elindultam a Power Plate Alkotmány utcába, hogy kipróbáljam, mit is jelent valójában a vibrációs (gyorsulási) tréning.

 

 

 

Az első meglepetés szinte rögtön belépés után ért, hisz sokkal családiasabb légkör fogadott, mint egy edzőteremben. Minden egyes gyakorlatnál kaptam segítséget: mintha egy személyi edzős tréningen lettem volna. Enikő, az egyik legmosolygósabb edző, akivel eddig találkoztam, vizslató szemekkel követte minden mozdulatomat, kijavított, amikor kellett – merthogy a testtartásom sosem volt az igazi – de az a fajta sportolói vér is benne volt, aki addig hajt, amíg túl nem léped egy egészséges szintig a határaidat. Én közben jó újságíró módjára próbáltam elvonni a figyelmét, és magáról a Power Plate-ről kérdezgetni. Ahogy megtudtam tőle, attól sokkal hatékonyabb minden a gépen végzett gyakorlat, mert „A rezgés felgyorsítja azt az edzést, amit a talajon végeznénk. A gép másodpercenként 25-50 alkalommal rezdül, ami azt jelenti, hogy a fél perces gyakorlat alatt 750-1500 (!) alkalommal húzódik össze az izom. Ez jelentős különbség a hagyományos erő-súlyedzéshez képest.” A sutaságom miatt sem kellett sokáig aggódnom, mert mint megtudtam sportsérülések rehabilitációjánál is alkalmazzák sportolásnál, sőt csontritkulás megelőzésére is kiváló.

Egy biztos, még négy héten keresztül hetente 2-3 alkalommal folytatom a Power Plate tréninget, ugyanis a férjem már az első alkalommal hangot adott tetszésének. „Édesem, mintha feszesebb lenne a bőröd…” Lehet, hogy túlzott, majd ennek is utánanézek…

Ha Te is csatlakoznál hozzánk, a Power Plate edzésekre járó közé, akkor figyeld Facebook oldalunkat, mert meglepetéssel készülünk, vagy ha nem bírod kivárni, nézd meg itt, melyik stúdió van hozzád a legközelebb.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL