GASZTRO

Citromos csirke

Szerző:
Szabó Anna
A hirtelen beköszönő forróságban, nem is kívánhatnál vacsorára finomabbat, ami nem édesség, hanem csirkés étel, mégis laktató és frissítő egyszerre.


Hozzávalók:

2 konyhakész fiatal csirke
Késhegynyi sáfrány
1,5dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
3dl joghurt
2 evőkanál vaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 citrom
Őrölt bors, só

 

 

Elkészítése:

1. A csirkéket mosd meg, és tedd a hideg húslevesbe. Forrald fel, majd a habját szedd le, főzd takarékon puhára.

2. Emeld ki a főzőléből, vágd ketté, és fektesd kivajazott tepsibe.

3. A fokhagymát zúzd össze, keverd a joghurtba, ízesítsd sóval, borssal, sáfránnyal, majd öntsd a csirkékre.

4. Nyomd félórára a sütőbe, míg a hús teteje szép aranyszínűre sül.

5. Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és díszítsd citromkarikákkal.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL