Hozzávalók:
2 konyhakész fiatal csirke
Késhegynyi sáfrány
1,5dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
3dl joghurt
2 evőkanál vaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 citrom
Őrölt bors, só
Elkészítése:
1. A csirkéket mosd meg, és tedd a hideg húslevesbe. Forrald fel, majd a habját szedd le, főzd takarékon puhára.
2. Emeld ki a főzőléből, vágd ketté, és fektesd kivajazott tepsibe.
3. A fokhagymát zúzd össze, keverd a joghurtba, ízesítsd sóval, borssal, sáfránnyal, majd öntsd a csirkékre.
4. Nyomd félórára a sütőbe, míg a hús teteje szép aranyszínűre sül.
5. Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és díszítsd citromkarikákkal.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK