GASZTRO

Sárgarépás muffin

Szerző:
Szabó Anna
Tökéletes választás reggelire - vagy szerintünk bármikorra - édesszájúaknak. Próbáld ki! Mázzal a legfinomabb, de ellene az szól, hogy anélkül sokáig eláll a hűtőben.

Hozzávalók:

A tésztához:
200 g barna cukor
200 ml napraforgó olaj
2 közepes tojás
200 g liszt
2,5 teáskanál sütőpor
2,5 teáskanál szódabikarbóna
Csipetnyi só
2 teáskanál őrölt fahéj
200 g sárgarépa, meghámozva, lereszelve
50 g dióbél, felaprítva
5 ml vaníliakivonat

A díszítéshez:
225 g átszitált porcukor
25 g sótlan vaj
75 g kövér krémsajt
Ételszínező és cukormáz

 

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra (gázsütő 3. fokozat). Készítsd elő a muffinformákat is: 12 darab papírformára, vagy 12 darabos szilikon muffinsütőre lesz szükséged.

2. Tedd egy nagy edénybe a cukrot, az olajat és a tojásokat, azután keverd addig, míg a cukor teljesen fel nem olvad.

3. Ezután add hozzá a lisztet a belekevert sütőporral, szódabikarbónával, sóval és fahéjjal együtt. Ha már egységes állagú, akkor keverd hozzá a sárgarépát, a diót és a vaníliaeszenciát is.

4. Oszd el a tésztát a muffinformákban, majd 25 percen keresztül süsd közepes hőfokon aranyszínűre. Ha elkészült, tedd félre hűlni.

5. Így készítsd el a cukormázat: ha csak nem vagy jó erőben, akkor először is kapd el a robotgépedet. A porcukrot és a vajat keverd habosra. Majd add hozzá a krémsajtot és keverd addig, míg kezd folyóssá válni az egyveleged.

6. Ha többszínű cukormázat szeretnél, akkor ezt a masszát oszd szét annyi felé. Majd keverd bele az ételszínezéket.

7. Tedd a cukormázat a muffinokra, és készíts rá figurákat minden kreativitásodat beleadva.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL