15 dkg szikkadt (lúgos) zsemle
1,5 dl forró tyúkhúsleves
2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
75 dkg spenót
1 tojás
1 tojássárgája
1 evőkanál liszt
4 evőkanál reszelt parmezán
Só, frissen őrölt bors
Reszelt szerecsendió
A zsemlék héját lereszeljük, a belüket apróra vágjuk, és a forró húslevessel leöntjük. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
A forró vajon puhára pároljuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, és egy lábosban megfonnyasztjuk. Jól kinyomkodjuk, és közepesen finomra aprítjuk.
A kenyeret kinyomkodjuk, apróra tépkedjük, és a spenóttal, a hagymával, a fokhagymával, a tojással, a tojássárgájával, a liszttel, a parmezánnal, sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval összekeverjük.
A masszából 12 gombócot formálunk. Forró sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük.
Tipp: Friss vagy konzerv paradicsomból készült paradicsommártás illik hozzá, kakukkfűvel, olajbogyóval, fokhagymával, sóval és borssal ízesítve. A tejszínből és reszelt sajtból főzött sajtmártás is kitűnő ehhez a gombóchoz.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK