LELKIPATIKA

Teremtő gondolatvilág

Szerző:
Szabó Anna
Képzelőerőd és a benned átfutó képkockák mind-mind felelősek azért, hogy jól érezd magad a bőrödben. Itt az idő, hogy meríts ihletet a gondolat erejéből, és hangold rá magad a jó dolgokra. Hogyan? Segítünk!

 

Álmodozás – az élet velejárója

Teljesen mindegy, hogy éppen mivel foglalkozol, vagy nem foglalkozol, agyad folyamatosan képeket alkot. Ezen gondolatok nagy százalékához erős érzelmi szálak is kapcsolhatók. Emlékeink, megtörtént élményeink tárházában kutakodva, abban a pillanatban, ahogy előhívunk egy-egy képet, ahhoz azonnali testi reakció társul, ezért a tudatosan alakított képzelőerő segítségével befolyásolhatjuk és irányíthatjuk hangulatunkat, sőt, nyugtató vagy éppen élénkítő hatást gyakorolhatunk saját magunkra.

Használd az álmodozást a hangulatod javítására

Vonulj félre egy csendes helyre, ahol senki nem zavarhat meg, és ahol ki tudod zárni néhány percre a külvilágot. Fontos, hogy ezen a helyen jól érezd magad! Helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemedet és keresd a megfelelő emlékképet, majd hagyd, hogy ez a kép megmaradjon előtted. Próbáld meg körbevenni illatokkal, hangokkal, színekkel és vigyél bele egy kis érzelmi töltést, amiből jobban érzed magad. Ha kellőképpen begyakorlod a megfelelő képek előhívását, bárhol alkalmazhatod, még akkor is, ha egy stresszes helyzet kellős közepén találod magad. Induljon hát az utazás – nézzük, melyik kép miben lesz segítségedre.

Strand pálmafákkal – ellazít, kikapcsol

Azzal mindenki tisztában van, hogy egy meseszép strandon, ahol elnyújtózhatunk a forró homokban, hallgathatjuk a tenger morajlását és a pálmafák leveleinek susogását, élvezhetjük a verőfényes napsütést teljes mértékben kikapcsol bennünket. Ez azért van, mert ilyenkor az agy mélyebb, ellazultabb tudatállapotba kerül. Ám a remek hatás érdekében nem kell elutazni a tengerpartra, hiszen a fantázia segítségével is előhívható ez az álomszerű kép. Képzeld magad egy csodálatos tengerpartra, pontosan fesd le a környezetet, és éld bele magad a helyzetbe. Meglátod, lelked felüdül, és sokkal jobb lesz a hangulatod.

Virágok – csodás hangulatot biztosítanak

Minden nő szeret virágot kapni – mind a szívnek, mind a léleknek üdítő öröm. Nyugodtan örvendeztesd meg magad gondolatban egy szép csokor virággal, vagy képzelj magad elé egy hatalmas mezőt, ahol színesebbnél színesebb virágok nyílnak. Ezek látványa azonnal mosolyt csal az arcodra, és jobb kedvre derít.

Felkelő nap – energiával tölt fel

Azzal biztosan tisztában vagy, hogy a fény éltető hatású, serkenti a boldogsághormonok termelődését, és energiával tölt fel. Ha tehát a napfényről álmodozol, testedből hasonló reakciókat leszel képes kiváltani. Ha úgy érzed, mindenből eleged van, túlvállaltad magad, vagy éppen az égvilágon semmihez nincs kedved, levert és fáradt vagy, képzeld magad elé a felkelő nap sugarait egy hűvös, világos reggelen. Ez azonnal feltölti egy kis életerővel megfáradt készleteidet.

Csodálatos vízesés – segít a jó alvásban

Hiába számolod a bárányokat minden este az ágyban, attól nem fogsz jól aludni. A gyorsabb álomba merüléshez halld meg a zuhatag állandó zúgását, a víz folyamatos folyását. Ezáltal megszabadulsz az agyadban zakatoló, pörgő gondolatoktól, és hamarabb átlépsz az álmok kellemes birodalmába.

Kiscica, kiskutya – biztonságérzetet ad

Egy ártatlan kisállat mindenféle fenntartás nélkül ajándékozza nekünk szeretetét, bizalmát, egész lényét. Ha egy kiscicára vagy kiskutyára gondolsz, akkor elősegíted a biztonságért és védettségért felelős hormon, az oxitocin termelődését. A tündéri, játékos kiscicák nemcsak egyfajta becézgetésre ösztönöznek bennünket, hanem meditációs képként is nagyon jó hatásúak. Mindegy, hogy cicát vagy kiskutyát képzelsz magad elé, a lényeg, hogy szívedet átjárja lényüktől a melegség.

Szivárvány – építő gondolatokat biztosít

Nemcsak a csodálatos fényjáték és a pazar színek vannak az egekben, hanem mi is ott találjuk magunkat, ha egy szép szivárványt képzelünk magunk elé. Látványa ugyanis bizalmat kelt bennünk, még ha csak lelki szemeink előtt jelenik is meg. Gondolatainkat azonnal pozitív irányba tereli, és jókedvre derít. Ha bizonytalannak érzed magad valamiben, jeleníts meg egy csodás szivárványt magad előtt – meglátod, hamarosan azon veszed észre magad, hogy újra a kezedbe vetted a dolgok irányítását.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL