SZÓRAKOZÁS

Európa legpiszkosabb embere - egy éve forró hamuban alszik

Szerző:
Szabó Anna
Az 58 éves Ludvik Dolezalt tartják a legkoszosabb embernek Európában. Hajléktalan, nincs lehetősége tisztálkodni, és minden éjjel forró hamuban hajtja álomra a fejét.

 

Ludvik napjait egy elhagyatott régi farmházban tölti Novy Bydzovban, a Cseh Köztársaságban, rengeteg hamuval körülvéve, mely valaha személyes holmija volt. „Egy évvel ezelőtt, egyszerűen csak elhatároztam, hogy otthagyom a munkahelyemet. Azóta itt maradtam a tűzzel”- mondta.

Elégette minden tulajdonát, még a matracát és a paplanját is, hogy legyen egy tökéletes hamudombja, amin alhat. Sőt, az utóbbi időben mindent eléget, ami az útjába kerül, hogy minél kényelmesebb legyen saját kis hamuágya. „Minden éjjel forró hamuval a ruhámban fekszem le, és betakarom magam, hogy melegen tartson. Másnap reggel persze rettenetesen nézek ki. Mindenem meg volt – kabátom, csizmám, matracaim és még paplanom is. De mindent elégettem, mert mással nem tudtam táplálni a tüzet - mondta Dolezal. - Az emberek segítenek, hoznak például régi gumiabroncsokat, én pedig azonnal elégetem őket. Egész nap égve tartom a tüzet és este 19:30-kor megyek aludni.

Dolezalt a talpától a feje búbjáig korom fedi – csak a szemei és a szája látható. Télvíz idején gyapjúöltözék van rajta, amit szintén feketére festett már a füst.

A férfi tűzhöz és hamuhoz való vonzalma eléggé furcsa – sokan hiszik, hogy pszichés zavara van. „Leginkább a közeli bokrok fás szárait égetem el - mondja. - De ahhoz, hogy jól égjen, száraznak kell lennie. Ha nincs belőle elég, fogok egy fejszét és a közeli pajtából vágok darabokat. Nem probléma, még a gumit is elégetem. És ha van szivacsom egy matracból, rádobom a tűzre azt is. A gumi nagyon jó, melegít. De füstje is van, így amíg teljesen le nem ég, addig elmegyek valahova.

Dolezal lehet a legpiszkosabb ember Európában, de nem múlja felül a 80 éves iráni férfit, Hajit, aki már 60 éve nem fürdött. Haji kerül mindenféle vízzel való kontaktust, és még a fürdés gondolata is idegesíti. Aztán itt van pl. Kailash Singh, egy indiai férfi, aki 40 éve nem fürdött. Úgy néz ki, mint Dolezal, de még hosszú út vezet oda, hogy csatlakozzon a világ legpiszkosabb embereinek rangsorához.

 

Forrás: Odditycentral

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL