500g kínai kel (vagy fehér káposzta)
200g fehér csirkehús
2 ek világos szójaszósz
1 ek mogyoróolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kis répa
Fél kk paprikapép
Fél kk friss reszelt gyömbér
2 ek rizsecet
2 ek hoi sin-mártás
1. Vágd vékony csíkokra a csirkemellet, ráöntjük a szójaszószt és 1 kk olajat. Jól keverd össze, és hagyd párolódni 30 percig. Tisztítsd meg és törd össze a fokhagymagerezdet. Hámozd és mosd meg, majd reszeld le a répát. Mosd és szárítsd meg a káposztát, szedd ki a torzsáját és a kemény részeit, majd vékony vágd csíkokra.
2. Közepesen lángon forrósíts fel egy wokot (vagy mély, tapadásmentes serpenyőt). Tegyed bele a csirkehúsokat, a fokhagymát és a paprikapépet, és 3-4 percig süsd folyamatosan keverve. Öntsd át egy tálba és tedd félre.
3. Állítsd magasabbra a lángot, és öntsd a maradék olajat wokba. Amikor már elég meleg, dobd bele a káposztacsíkokat reszelt répával és a gyömbérrel együtt.
4. 2-3 percig süsd folyamatosan keverve. Öntsd rá az ecetet és a hoi sin-mártást, mérsékeld a lángot, és lassan párold 5-6 percig, míg a káposzta jól meg nem puhul.
5. A sütés végén add hozzá a csirkét. Jól keverd össze, és még 1-2 percig hagyd a tűzön, hogy jól átmelegedjen. Azonnal tálald.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK