SZEX, SZERELEM

Szőrtelen igazság

Szerző:
Szabó Anna
A szőrtelenség megjelenésének oka elsősorban a higiénia és a divat, ám mindenki másképp csinálja. Kifutópálya, vagy csini háromszög? Esetleg bozontos erdő, vagy kislányos kopaszság? Tudtad, hogy a formáknak jelentősége van? Összeállításunkból kiderül, mi jellemző rád...

Valamikor, réges-rég, az ókori, egyiptomi nők még cukorpasztával szőrtelenítették érzékeny pontjukat, hasonlóan a mai gyantázós megoldáshoz. A középkorban viszont az is bűnnek számított, ha valakinek kivillant a bokája. Valószínűsíthető, hogy nem igen borotválkoztak, hiszen ekkoriban még a higiéniás szokások igencsak eltértek a maitól.


Jóval később, a 19. században már változatos skálán mozgott a szőrtelenítési divat. Hol bozontos szőrzettel, hol kopasz nőiességgel találkozhatunk a festményeken és fotográfiákon. Ebből eredendően még nehéz megmondani, vajon mennyire volt általános a szőrtelenítés. A 20. század elejéről ránk maradt pajzán képecskék és filmek is azt bizonyítják, hogy volt, aki epilálta szőrzetét.

Az 1970-es években még a természetes szőrzet volt jellemző. A 80-as években is ez volt az általános, ám a 80-as évek végére, a 90-es évek kezdetével, lassan hullani kezdtek a szőrszálak.


Ma már a nők egyre nagyobb százalékánál teljesen természetes dolog ott is leborotválni. Bizony előfordult már, hogy uszodák öltözőjében szinte megbotránkozva tekintettek azokra a többnyire idősebb nőkre, akik természetes állapotában meghagyták szőrzetüket.

A mai modern nők úgy gondolják, az igényességhez hozzátartozik a fanszőrzet borotválása is. A meztelenség ma már olyannyira elfogadottá vált, hogy a szexfilmeken is alig látni szőrös hölgyeket.


Ám nem csupán mi, nők teszünk meg mindent a szépség és kívánatosság érdekében. Manapság egyre több férfi ragadja kezébe a borotvát és siklik át vele bizonyos testtájain. Persze, mindenki másképp szereti. Vannak nők, akiket borzasztóan zavar, ha egy férfiről hiányzik a szőrzet. Mások a kopaszságra esküsznek, hisz így sokkal higiénikusabb lehet az orális szex.


De mi a helyzet velünk, nőkkel? Vajon miért borotválunk olyan lelkesen? Van, aki már serdülőkorban elkezdi, van, aki felnőttkoráig vár vele. Részben divattá vált, részben sokan úgy gondolják, tisztább, barátságosabb így intim testtájuk.

Vajon lehet-e következtetni viselőjének személyiségére, bizonyos formákból? Lehet, bizony!

Ha bozontos

Viselője kissé félszeg, konzervatív, a hagyományos dolgokat szereti. Lehetősége szerint a megszokott úton jár, nem szereti a változásokat, és nehezen tud lemondani bizonyos dolgokról.

Lehetséges okok:

- valószínűleg az idősebb generációhoz tartozik.
- allergiás a szőrtelenítő szerekre, vagy bőre túlzottan érzékeny.
- így szereti és még eszébe sem jutott, hogy megváljon tőle.
- barátja, férje erre gerjed
- divatból (van, aki szándékosan növeszti vissza, mert valahol azt hallotta, hogy ez most újra trendi)


Ha csak a bikini vonalat szedi

Viselője igyekszik igényesnek mutatkozni, de nem szeretne túlzásokba esni. Fontos számára a jó megjelenés, de meztelenkedésnek, szemérmetlenségnek érezheti a kopaszságot. Sérülékenynek, könnyen sebezhetőnek érzi magát.

Lehetséges okok:

- nyáron fürdőruhához szedi csak le
- zavarja, ha kilátszik a bugyiból
- így szereti, a meztelenséget visszataszítónak találja
- eszébe sem jutott még, hogy jobban leszedje, talán később erre is rászánja magát


Ha háromszög formájúra alakítja

A háromszögre borotvált szerv tulajdonosa általában az arany középutat választja a szélsőséges megoldások helyett. Szeretné követni a divatot, de csak mértékkel, saját stílusához igazodva. Az ápolt külső fontosabb számára, mint a legújabb trendek.

Lehetséges okok:

- úgy gondolja, higiéniailag fontos, és így tisztábbnak, rendezettebbnek érzi magát.
- először csak a bikini vonallal kezdte, majd rájött, hogy így még jobban néz ki.
- nem szeretné teljesen leszedni, mert úgy már túl kopasznak érezné magát
- érzékeny bőre miatt nem szedi le teljesen


Aki kifutópályára alakítja

A szexi csíkok tulajdonosai tudat alatt, szeméremdombjukra szeretnék irányítani a figyelmet. Szeretik a szexet, és fűti őket az erotika. Igényesek és ápoltak szeretnének lenni, nagyon figyelnek megjelenésükre, a legújabb divatot követve. Jó művészi képességekkel megáldott, maximalista típus.

Lehetséges okok:

- már tini kora óta rendszeresen szedi, el sem tudná képzelni, milyen lenne szőrösen
- próbálkozott már sokféle szőrtelenítési formával, és most ennél maradt.
- ez a legújabb divat, így látta a filmeken is
- gusztustalannak tartja, ha túl szőrös
- volt már neki kopasz is, de ez így izgatóbb


Akik teljesen meztelenek

Azok a nők, akik teljesen lecsupaszítják nemi szervüket, bátrak, határozottak és, tudják mit akarnak. Valahol, a lelkük mélyén azonban még kislánynak érzik magukat és megjelenésükkel is efelé tendálnak. Fontos számukra a higiénia és a jó megjelenés, de főleg megszokásból borotválják.

Lehetséges okok:

- tini kora óta rendszeresen szedi, már el sem tudná képzelni, milyen lenne szőrösen
- utálja, ha egy pici szőr is marad rajta
- régebben is borotválta, volt, amikor formára nyírta, de most már egyszerűbb az egészet lekapni.
- sportoláskor, pl. uszodában zavarná, ha átlátszana


Szőrteleníteni lehet krémmel, epiláló géppel, borotvával, sőt, most már létezik az úgynevezett végleges szőrtelenítési eljárás, a lézeres és az áramos kezelés is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL