GASZTRO

Nagyon piros és nagyon finom

Szerző:
Szabó Anna
Paradicsom-rajongóknak kötelező! Ez a majdnem leves, de még inkább esszencia különleges helyet foglalhat el majd szívükben, a benne található remegős grízgombócról már nem is beszélve.

Hozzávalók:

Paradicsomkivonat
3 doboz hámozott paradicsom (konzerv)
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál édeskömény
6 teáskanál kakukkfű
2 babérlevél
1 száraz piros chili
3 borókabogyó
2 szegfűszeg
1/2 teáskanál bors
sárga és piros apró paradicsomok
olívaolaj és bazsalikom a tálaláshoz
búzadara
200 ml tej
20 g vaj

szerecsendió
80 g durum-búzadara

 

Elkészítése:

1. A paradicsomkivonathoz add hozzá a konzervparadicsomokat, pépesítsd, majd ezt a masszát tedd egy tál fölé helyezett szitába, és éjszakára rakd be a hűtőbe.

2. Készítsd el a gombócokat: a tejet a vajjal, sóval és szerecsendióval forrald fel. Tedd félre hűlni az edényt, közben állandó kevergetés mellett öntsd hozzá apránként a búzadarát. Ha kész a massza, akkor lobogó forró vízbe szaggasd bele egy evőkanállal a gríz gombócokat. 5-6 perc szükséges hozzá, hogy átfőjön. Ezután vedd ki a vízből és tedd félre hűlni, nagyjából 3-4 perc elég hozzá.

3. Másnap az esszenciába nyomd bele a fokhagymát és az édesköményt. Az éjszaka lecsepegett paradicsomlét forrald fel és ízesítsd a maradék fűszerekkel. Ha felforrt, tedd félre hűlni. Ha kihűlt öntsd össze egy második fazékban a lecsöpögött és felforralt majd kihűlt lét, a masszát és lassú tűzön forrald fel.

4. Az apró paradicsomok héját húzd le, vágd félbe és magozd ki. Tálaláskor minden tál aljára tegyél ezekből az apróságokból, a grízgombócból, meríts rá az esszenciából. Díszítésként csepegtess a tetejére olívaolajat, és tegyél bazsalikomot.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL