50 dkg lencse
1 babérlevél
3 evőkanál liszt
1-2 csipetnyi cukor
1 kis fej vöröshagyma
1 mokkáskanál paprika
4 dkg zsír
Mustár
1 evőkanál ecet
1 dl tejföl
só
1. A lencsét átválogatjuk, majd váltott vízben megmossuk és beáztatjuk.
2. Bő hideg vízben feltesszük főzni. Sózzuk, babérlevelet teszünk bele. Majd mérsékelt lángon, fedő alatt puhára főzzük.
3. Cukorral pirított barna mártást készítünk, amelyet finomra vágott vöröshagymával és egy kevés pirospaprikával ízesítünk.
4. A főzeléket berántjuk, felforraljuk, majd mustárral, cukorral, ecettel ízesítjük. Végül hozzáadjuk a tejfölt és jól összeforraljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK