100g kockamargarin vagy vaj, megpuhítva
1 ½ dl cukor
1 tojás
2 ½ dl finomliszt
1 teáskanál sütőpor
½ teáskanál fahéj
1 dl aprított dió
1 dl aprított mazsola
1. Keverjük habosra a vajat a cukorral.
2. Adjuk hozzá a tojást, és jól verjük fel a keveréket.
3. Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a fahéjat, majd adjuk a keverékhez. Forgassuk bele a diót és a mazsolát.
4. Ejtsünk kanálnyi tésztaadagokat – egymáshoz nem túl közel – egy kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire.
5. Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 8 percig.
A sütő hőmérséklete: 175 ºC, légkeverésesé: 175 ºC.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK