GASZTRO

Káposztaleves rizzsel és citrommal

Szerző:
Szabó Anna
Vasárnaponként nálunk jóféle házi húsleves dukál. Mindig akad maradék, erre az esetre jó a következő ázsiai ihletésű recept.

Hozzávalók:

1liter tyúkhúsleves
100g rizs
450g kínai kel
2 citrom
2 tojás
Só, bors, egy kevés kapor

 

Elkészítése:

1. Melegítsd meg a tyúkhúslevest. A rizst add hozzá és 15 percig főzd benne.

2. Közben tisztítsd meg a káposztát, majd vágd le a torzsáját, és szeld fel finom csíkokra. Amikor már 12 perce fő a levessel a rizsed, add hozzá a felszelt káposztát, és főzd együtt őket további 3 percig.

3. A citromokat préseld ki. A tojásokat vedd ketté, a fehérjét verd fel kemény habbá. A sárgáját és a citrom levét keverd jól össze, majd óvatosan dolgozd hozzá a kemény fehérjehabot.

4. 200ml-nyit a forró levesből lassanként keverj hozzá a citromlés tojáshoz. Ezt a keveréket elegyítsd el a fazékban maradt levesedhez. Ezután már nem szabad tovább főzni.

5. Fűszerezd sóval, borssal és kaporral.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL