2017. június 29. - Péter, Pál
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. június 29. - Péter, Pál
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Próbálkozzunk az álmokkal

E.R.

Tudtad, hogy meg lehet tanulni emlékezni az álmokra? Be is programozhatjuk őket, hogy minél értékesebb információkat tárjanak fel előző életeinkből. Az álmok azon gondolatokat tartalmazzák, melyek alváskor foglalkoztatják elménket.

Álomnapló

Ébredés után általában halványan emlékszünk arra, hogy mit is álmodtunk éjszaka. Ahogy azonban elkezdjük napi teendőinket végezni, elfeledjük még a halvány emlékeket is. Nagyon hasznos lehet tehát az álom napló vezetése. Ha ébredés után még néhány percig ágyban maradunk, és lassan végiggondoljuk, hogy mit is álmodtunk, azonnal lejegyezhetünk minden egyes részletet. Könnyen előfordulhat, hogy meglepő, esetleg rémisztő dolgok kerülnek felszínre, de ne foglalkozzunk ezzel, nyugodtan írjunk le mindent, ahogyan emlékszünk rá. Ha megfosztjuk magunkat a kevésbé érdekes részletektől, akkor a későbbiekben fontos információkat veszíthetünk, amikor megpróbáljuk összerakni a képet.


Az álmok felidézése egyéb módon is elősegíthető

Elalvás előtt beprogramozhatjuk agyunkat arra, hogy felkelés után emlékezni fogunk álmainkra. Ha komolyan is vesszük álmainkat, akkor egyre inkább képesek leszünk felidézni azokat.

Ha netán reggel úgy ébrednénk fel, hogy nem emlékszünk egyetlen részletre sem, akkor néhány percig még feküdjünk csukott szemmel tovább, és próbáljunk koncentrálni. Könnyen megeshet, hogy ilyenkor még beugrik egy-egy kép. Fontos, hogy soha ne erőltessünk semmit.

Ha tehát sikerül végre szert tennünk arra a képességünkre, hogy pontosan felidézzük álmainkat, akkor el kezdhetünk dolgozni azon, hogy előidézzük az előző életekkel kapcsolatos álmokat is. Nem is gondolnánk, hogy ez mennyire egyszerű folyamat. Semmi mást nem kell tennünk, mint elalvás előtt beprogramozni agyunkat, hogy éjjel az egyik előző inkarnációnkkal fogunk álmodni. Kitartó gyakorlás után észre fogjuk venni, hogy ébredés után különféle álomképeink lesznek. Ne akarjuk azonban mindjárt kielemezni őket, hanem engedjük, hogy szép lassan tudatosuljanak bennünk, és egyre egységesebb képet alkossanak.Az eredmények elemzése

Nagyon fontos, hogy mindent egyből lejegyezzünk, ami eszünkbe jut, még akkor is, ha egyes információk nem is állnak összefüggésben a többivel. Hiába fordul elő, hogy éjszakákon át ugyanarról álmodunk, minden egyes alkalommal újabb és újabb részletek kerülhetnek felszínre. Valószínű, hogy több éjszaka álmaiból fog összeállni a teljes kép az adott inkarnációnkról.


Az éber álmodás

Az éber álmodás olyan álmodás, amely közben teljes tudatában vagyunk annak, hogy álmodunk. Biztos tapasztaltuk már, hogy álmodás közben egyszer csak felébredünk, és igyekszünk azonnal visszaaludni. Ilyenkor a tudatos elme általában újra visszatér az alvás állapotába, és az álom magától folytatódik tovább. Ez az a helyzet, amikor engedhetjük a tudatos elmének, hogy meghatározza álmunkat. Ha egyszer elérjük, hogy irányítani tudjuk álmunkat, akkor gyakorlatilag akárhova elkerülhetünk.
Az éber álmodás folyamatának elősegítése


Első lépés - A felkészülés

Elalvás előtt többször ismételjük el magunkban, hogy meg fogjuk tapasztalni az éber álmodás folyamatát. Fontos, hogy ezt spontán, természetesen tegyük, mert ha erőltetni akarunk bármit is, akkor sajnos nem fog sikerülni. Válasszunk ki egy egyszerű dolgot, amit majd megteszünk az éber álmodásunk során. Ilyen lehet például az olvasás.


Második lépés – A belépés

Ha esetleg az éjszaka közepén felébredünk, törekedjünk arra, hogy azonnal vissza tudjunk aludni. Mondjuk el magunkban, hogy az éber álmodás folyamatát fogjuk hamarosan megtapasztalni.


Harmadik lépés – Visszatérés

Amikor tudatosul bennünk, hogy álmodunk, akkor az éber álmodás segítségével azt az utasítást adhatjuk magunknak, hogy térjünk vissza előző életünkbe. Előző életünkben is ugyanúgy mozoghatunk, mint a jelenlegiben. Figyeljük meg, hogy kik voltunk, mit tettünk, miből éltünk, mi volt fontos nekünk, egy szóval mindent, ami csak felidéződik bennünk.


Negyedik lépés – Újra a jelenben

Ne feledjük el, hogy bármikor kiléphetünk a folyamatból, ha esetleg szükségét érezzük. Ha tehát valami túl érzékenyen érint bennünket, azonnal befejezhetjük. Sőt, ha egy élmény túl fájdalmas, vagy veszélyes, akkor valami hirtelen visszaránt bennünket a jelenbe. Ezt a túlélés ösztönének nevezzük, és néha bosszantó is lehet. Ilyenkor maradjunk higgadtak, feküdjünk nyugodtan tovább. Gyakran ugyanis sikerül visszazökkennünk, és folytathatjuk éber álmodásunkat.


Ötödik lépés – Az álom lejegyzése

Ébredés után azonnal jegyezzük le élményeinket, és a következő éjjel próbáljunk visszatérni ugyanabba az életünkbe.


A tudatos álmodás

A tudatos álmodás hasonlít az éber álmodáshoz, de közben mindvégig ébren vagyunk, és gondolatainkat a célunk elérésére összpontosítjuk. Mielőtt elalszunk, becsukott szemmel lazuljunk el. Fontos, hogy ne legyünk kimerültek, stresszesek. Koncentráljunk arra a vágyunkra, hogy fel szeretnénk tárni előző életünk rejtelmeit. Amikor sikerült ellazulnunk, képzeljük el, hogy vajon milyen környezetben élhettünk, milyen események történhettek velünk. Nem az számít, hogy milyen eseményre gondolunk, csak az a lényeg, hogy pozitív legyen. Próbáljunk egyre messzebb, és messzebb visszamenni. Előfordulhat, hogy egy bizonyos kép a többinél jobban megragadja figyelmünket. Ilyenkor csak is erre a jelenetre koncentráljunk, és figyeljük meg, hogy hova visz bennünket.


A tudatos álmodozás

A tudatos álmodozás egyik variációját ébren is végezhetjük. Ez ugyanis egyfajta álmodozás.Első lépés – Felkészülés

Ez a gyakorlat nagyon rövid időt vesz igénybe, lehet, hogy csak félóra az egész. Helyezkedjünk el egy kényelmes fotelban, hunyjuk be a szemünket, és vegyünk néhány mély lélegzetet.


Második lépés – Emlékek felidézése

Gondoljunk azokra az előző életbeli emlékeinkre, amelyeket álmunkban már láttunk. Képzeljük el ezeket az élményeket, olyan életszerűen, ahogyan csak tudjuk.


Harmadik lépés – További részletek

Nézzük meg, hogy képesek vagyunk-e arra, hogy további emlékeket is felidézzünk előző életünkből. Ne erőltessünk semmit, fontos az ellazulás továbbra is. Haladjunk visszafelé olyan messzire, amennyire csak tudunk.


Negyedik lépés – Újra a jelenben

Ha úgy érezzük, hogy már elég sok mindent megtudtunk, vagy az információk már terhesek számunkra, akkor egyszerűen csak fejezzük be a gyakorlatot. Mielőtt azonban kinyitnánk a szemünket, vegyünk néhány mély lélegzetet.


Ötödik lépés – A tapasztalatok lejegyzése

Ha végeztünk a gyakorlattal, minél hamarabb jegyezzünk le mindent, amit tapasztaltunk. Emlékeink ugyanis gyorsan elszállnak, viszont írott formában tovább segítenek bennünket további életünk feltárásában is.


Folytatjuk!


SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

6 jel, hogy viselkedésed negatív hatással van a gyermekedre, csak nem veszed észre

6 jel, hogy viselkedésed negatív hatással van a gyermekedre, csak nem veszed észre

A gyermeked nem csak testileg, de lelkileg is fejlődésben van. Mint egy kis adóvevő, állandóan nyitva tartja füleit, szemeit és érzékeit, hogy minél többet tudjon meg. Ezért még téged, a szüleit is megfigyeli. Vagyis hatással van rá minden tetted és szavad, még azok is, amelyekről nem is gondolnád, hogy így van. Íme a 6 dolog, amire különösen figyelned kell, ha nem akarod negativitással mérgezni a gyerekedet!

Tovább »
Mi vár rád a nyár közepén? - Nagy júliusi horoszkóp magától Julius Caesartól!

Mi vár rád a nyár közepén? - Nagy júliusi horoszkóp magától Julius Caesartól!

Miért pont Julius Caesar lesz az, aki prezentálja a júliusi hónapodat? Mert ez az ő hónapja, róla nevezték ugyanis ekkor született. Így senki más nem tudja olyan pontosan kiolvasni a csillagokból, hogy mi vár rád a szerelemben, az anyagiakban és a mindennapok terén ebben a hónapban, mint Ő! 

Tovább »
5 mindennapi szokás, ami sokat elárul rólad!

5 mindennapi szokás, ami sokat elárul rólad!

Az ember viselkedését sokan és sokszor kutatták már, és rájöttek arra, hogy közvetlen kapcsolat van egy személy jelleme és szokásos dolgai között. Most mutatunk 5 példát arra, hogy a mindennapi rutin hogyan árulkodik a személyiségedről.

Tovább »

Kalkulátor

Horoszkóp és őrangyalok

Az angyalok a mennybolt csillagai között élnek. Minden csillagjegynek és bolygónak van őrangyala. Ha sikeresen kapcsolatba szeretnél lépni a saját őrangyaloddal, akkor az asztrológia jó kiindulópont lehet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Márton Andrea

Pedikűrös, lábelemző

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Márton Andrea

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép