GASZTRO

Almás pite a Tengeren túlról

Szerző:
Szabó Anna
Amerikai pite - na ne gondondolj semmi rosszra... Ez az a bizonyos almás finomság, ami függőséget okoz, de perverz örömöt nem. Vagy mégis? A döntés rajtad áll...

Hozzávalók:

1 ¼ csésze sütőporos búzaliszt
1 ¼ csésze búzaliszt
2 evőkanál kristálycukor
½ teáskanál só
4 evőkanál hideg sótlan vaj
¼ csésze csökkentett zsírtartalmú teljföl
3 evőkanál kukoricaolaj
4 evőkanál jeges víz
1 tojásfehérje
½ vékonyra szelt alma
2/3 csésze barnacukor
1 evőkanál citromlé
1 ¼ teáskanál őrölt fahéj
Só és szerecsendió ízlés szerint

 

Elkészítése:

Egy nagy edényben a liszteket a cukrot és a sót keverd össze. Vágd apródarabokra a vajat és az ujjaiddal dolgozd el a keverékben, úgy, hogy ne olvadjon fel teljesen benne, hanem maradjanak látható apróbb darabok is. Add hozzá a tejfölt és az olajat, majd keverd össze. Öntsd hozzá a vizet, majd gyúrd össze omlós állagúra, és tedd a hűtőbe míg a tölteléket előkészíted.

Az alma felét a barna cukorral, citromlével, fahéjjal, szerecsendióval és sóval keverd össze. A másik felét meleg víz fölött egy nagy tálban párold kb. 10 percig, míg barna nem lesz. Majd keverj hozzá két evőkanál liszttel és tedd félre, kb. 30 percig hagyd hűlni.

Melegítsd elő a sütőt 220 ºC-ra. Nyújtsd ki a tésztádat, majd a pitesütőt lefelé fordítva, legalább két-három centimétert ráhagyva vágd késsel körbe. A kizsírozott pitesütőbe tedd bele ezt a tésztát (a plussz tésztát oldalt hajtsd ki körbe), majd öntsd rá a tölteléket. A maradék tésztát nyújtsd ki kör alakúra, majd helyezd rá a tetejére. A korábban kihajtott tésztát hajtsd be, majd nyomkod rá a fedőtésztalapra. A közepét lyukaszd ki egy pogácsaszaggatóval vagy egy feles pohárral.

Süsd aranybarnára 25-35 perc alatt.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL