GASZTRO

Vadas pulykamell

Szerző:
Szabó Anna
Készíts hétvégén egy igazi finomságot. Nagy kedvenced a vadas, de mostanában óvod magad a nehéz ételektől? Ezt az ételt aggodalmak nélkül fogyaszthatod.



Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamell
- 10 dkg húsos, császárszalonna
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál kukoricaolaj
- néhány szem tarka bors
- 1 babérlevél
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál mustár
- őrölt bors, fokhagymás só

A pulykamellet jól megmossuk, szárazra töröljük. A szalonnát vékony metéltre vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykamellet. Bedörzsöljük fokhagymás sóval, őrölt borssal. Zöldséget, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A sütőt 20 fokra előmelegítjük. Az olajat tűzálló tálba öntjük, beletesszük a megtisztított és karikákra vágott zöldségeket, a durvára darált színes borsot, a babérlevelet és egy darabka szalonna bőrkét. Tetejére tesszük a húst, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megpirítjuk. Ezután az egészet átrakjuk egy lábasba, hozzáadjuk a citromlevet, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és lefedve kb. 45 perc alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, tálra tesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zöldséges levet besűrítjük, liszttel simára kevert tejföllel (habarással). Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a cukrot, a mustárt, majd az egészet jól elkeverjük, és felforraljuk. Átpasszírozzuk és ha szükséges leturmixoljuk, de előtte mindenképpen vegyük ki a babérlevelet. Kóstoljuk meg, ha szükségét látjuk, utánaízesíthetjük. Tálaláskor a húst felszeleteljük, a forró mártást köré öntjük, és zsemlegombóccal kínáljuk.

Nehézségi fok:

Elkészítési idő: 1,5 óra

Italajánló: Somlói Furmint

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL