GASZTRO

Pikáns epres, mangós desszert

Szerző:
Szabó Anna
Páratlan finomság, egyszerre fanyar, savanyú, de mégis édes... Üdítő élményben lesz részed, ha elkészíted!

Hozzávalók:

400 g kristálycukor
2 citrom héja
1 csomó citromfű
500 g ízes eper (vagy szamóca)
1 mangó

Cserépsütemény:
80 g porcukor
20 g liszt
1 grapefruit leve
30 g enyhén sózott vaj

 

Elkészítése:

1. Forraljunk fel 1 liter vizet a cukorral, a citromhéjjal és a gondosan kettéhasított citromfűvesszők háromnegyedével. Öntsük át egy tálba, hagyjuk 20 percig hűlni, és tegyük a hűtőbe másnapig.

2. Készítsük el a cserépsüteményt: melegítsük a sütőt 180 fokra. Keverjük össze egy tálban a porcukrot, a lisztet, a grapefruitlét és a megolvasztott vajat. Tegyünk sütőpapírt a sütőlapra, és kenjük rá a tésztát. Tegyük a sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük világosra.

3. A sütőből kivéve vágjuk ki a cseréptésztát a még meleg sütőlapon, majd tekerjük fel a sodrófán.

4. Mossuk és tisztítsuk meg a mangót, és vágjuk negyedekre.

5. Tegyük a gyümölcsöket vegyesen a tányérokra, és öntözzük meg a citromfüves sziruppal.

6. Adjunk hozzá cserépsüteményt, és díszítsük a megmaradt citromfűvel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL