GASZTRO

Bolond rizottó: rákkal és feketeáfonyával

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára akadnak majd olyanok, akik a cím és a recept láttán értetlenkedve húzzák fel a szemöldöküket. Nem tehetünk róla, de minket is elkapott a rizottó-hév, és lassan szinte minden rizses egytálételt annak hívunk... Persze, ez nem von le az elkészített étel minőségéből semmit!

Hozzávalók:

1 vöröshagyma
600ml zöldségalaplé
2ek olaj
2 gerezd fokhagyma
200g rizottórizs
100ml fehérbor
8db garnéla (farokkal együtt, de megpucolva)
½ - 1 db pirospaprika
2 ág rozmaring
2ek olaj
125g fekete áfonya

 

Elkészítése:

1. A vöröshagymát finomra kockázd fel. A zöldségalapét forrald fel, és tartsd melegen. Egy fazékban forrósíts meg egy kis olajat, majd dinszteld meg a hagymát és párold meg benne.

2. Passzírozd le az egyik fokhagymagerezdet (vagy sajtreszelőn reszeld le), ezt is tedd a fazékba. A rizottórizst öntsd bele, és pirítsd össze őket össze őket.

3. A fehérbort add hozzá, és kezd el felforralni, amikor már forr, öntsd hozzá a zöldséglevest is, fedd le és vedd takarékra a lángot. Így párold húsz percen keresztül. Néha kevergesd meg.

4. A garnélát felezd meg hosszában. A rozmaringról tépkedd le az ágakat, és a maradék fokhagymát is passzírozd le. Egy serpenyőben forrósítsd fel kevés olajat, majd dobd rá a garnélát, a rozmaringot és a fokhagymát, kevergetés mellett 3-4 percig süsd. Közben fűszerezd rozmaringgal, borssal, sóval.

5. A fekete áfonyát mosd meg, és add a rizottóhoz. További öt percig főzd együtt a rizottóval takaréklángon. Tálaláskor tegyed rá a garnélákat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL