Hozzávalók:
1kg édesburgonya, meghámozva és felkockázva
20dkg makadámdió
1,5dl zöldségalaplé
3 evőkanál fehér balzsamecet
3 evőkanál napraforgóolaj (vagy repceolaj)
1 evőkanál méz
1 kiskanál frissen reszelt gyömbér
Só és Cayenne-i bors ízlés szerint
1 csokor friss koriander
Elkészítése:
1. Az édesburgonyát sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük.
2. A makadámdiót száraz teflonserpenyőben megpirítjuk.
3. A zöldséglevet a balzsamecettel, az ecettel, az olajjal, a mézzel és a gyömbérrel összekeverjük. A burgonyát és a makadámdiót beletesszük, és gyengéden összekeverjük. Sóval és Cayenne-i borssal ízesítjük, majd egy kissé hűlni hagyjuk. A koriander leveleit lecsipkedjük, és a salátába forgatjuk. Ha szükséges utána ízesítünk, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK