GASZTRO

Csodás brokkoli gazdagon sütve

Szerző:
Szabó Anna
Húsmentes, mégis laktató ételből mindig jó, ha van "még egy" recepted. Ráadásul ennek  a főszereplője, a hihetetlenül ásványianyag- és vitamindús brokkoli.

Hozzávalók:

600g brokkoli
1 hagyma
1ek mogyoróolaj
1 csipet kakukkfű
2kk liszt
5dl tej
100g csiperkegomba
Só és őrölt bors

 

Elkészítése:

1. A brokkolit megmossuk, a rózsákat levágjuk a törzsről. A szárat apró darabokra vágva a gőzölőedény alsó szűrőjére, a rózsákat a felső szűrőbe téve 30-40 percig pároljuk, a brokkoli frissességétől függően.

2. Előmelegítjük a sütőt 180ºC-ra (6. fokozat).

3. Megtisztítjuk és felszeleteljük a hagymát, és az olajjal és a kakukkfűvel 2-3 percig erős lángon, folyamatosan keverve megpirítjuk. Liszttel meghintjük, folyamatosan keverve felöntjük a tejjel, majd folyamatosan kevergetve újra felforraljuk. Lefedve, mérsékelt lángon még 5 percig főzzük.

4. A gombafejeket megmossuk, és felszeleteljük, hozzáadjuk a tejhez, és újra felforraljuk az egészet. Ekkor levesszük a tűzről, hosszasan mixeljük, sózzuk és borsozzuk, majd kis lyukú szűrőn átpasszírozzuk.

5. Összekeverjük a brokkoliszárakat és a mártás felét. A keveréket sütőtálba öntjük, rárakjuk a rózsákat fejjel lefelé, és leöntjük a maradék mártással. 15 percre sütőbe tesszük, hogy enyhén megbarnuljon.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL