4 levél zselatin
2 rúd vanília
100ml tej
4 tojássárgája
40g cukor
150g joghurt
2 tojásfehérje
100ml tejszín
1db mangó
1. A négy lapzselatint áztasd be hideg vízbe. A két vaníliarudat hosszában vágd fel, és kapard ki belőle a magokat a kés hegyével. Ezután főzd fel 100ml tejjel.
2. Keverj habosra 4 tojássárgáját 40g cukorral, majd add sűrű kevergetés mellett a melegedő tejedhez.
3. A zselatinlapokat csavard ki, és oldd fel a meleg tejben. Keverd el, majd 15 percig főzd őket együtt. Add hozzá a joghurtot, és jó alaposan dolgozd össze.
4. A mangónak húzd le a héját, majd a gyümölcs húsát cikkelyekben húzd le a magjáról. Pürésítsd. A két tojásfehérjét verd fel kemény habbá.
5. A mangópürét keverd össze a tejszínnel, majd a tojáshabot nagy mozdulatokkal dolgozd el benne.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK