Hozzávalók:
2 konyhakész fiatal csirke
Késhegynyi sáfrány
1,5dl húsleves
2 gerezd fokhagyma
3dl joghurt
2 evőkanál vaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 citrom
Őrölt bors, só
Elkészítése:
1. A csirkéket mosd meg, és tedd a hideg húslevesbe. Forrald fel, majd a habját szedd le, főzd takarékon puhára.
2. Emeld ki a főzőléből, vágd ketté, és fektesd kivajazott tepsibe.
3. A fokhagymát zúzd össze, keverd a joghurtba, ízesítsd sóval, borssal, sáfránnyal, majd öntsd a csirkékre.
4. Nyomd félórára a sütőbe, míg a hús teteje szép aranyszínűre sül.
5. Tálaláskor szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és díszítsd citromkarikákkal.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK